İstihbaratçı tümgeneral Yuri Afanasyevsky'e, suikast girişimi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen istihbaratçı tümgeneral Yuri Afanasyevsky, evine gelen kargo paketindeki telefonun patlaması sonucu eşi ve oğluyla birlikte yaralandı.

İstihbaratçı tümgeneral Yuri Afanasyevsky'e, suikast girişimi

Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya'da bir üst düzey generale daha suikast girişimi düzenlendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl ilhak ettiğini duyurduğu Luhansk bölgesinde gümrük müdürlüğü yapan istihbaratçı tümgeneral Yuri Afanasyevsky evindeyken suikast girişimine maruz kaldı. Tümgeneral Afanasyevsky'nin evine kargo paketi geldi. Afanasyevsky'nin kargo paketindeki cep telefonunu açmasıyla birlikte ev havaya uçtu.

Ukrayna medyası, tümgeneralin baş, boyun ve karın bölgesine isabet eden şarapnel parçalarıyla ağır yaralandığını, yoğun bakımda tedavi gördüğünü yazdı. Afanasyevsky'nin eşi ve 21 yaşındaki oğlunun da olayda yaralandığı belirtildi. Eusya saldırının arkasında Ukrayna Gizli Servisi'nin olduğunu iddia etti.

Rus medyası ise, generale içinde bomba düzeneği bulunan telefonu veren ve ismi açıklanmayan bir kadının şu anda gözaltında tutulduğunu ve suçunu itiraf ettiğini yazdı. Rus müfettişler patlamanın ardından çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.