'İsrail'in çocukları hedef alması savaş suçudur'

İslami Cihad Hareketi, İşgalci İsrail'in son günlerde Gazze'ye düzenlediği saldırılarda çocukları ve sivilleri hedef almasının "tam teşekküllü savaş suçu" olduğunu bildirdi.

'İsrail'in çocukları hedef alması savaş suçudur'

Hareketin Sözcüsü Musab el-Bureym, yaptığı yazılı açıklamada, insan hakları ve hukuk kurumlarının, İşgalci İsrail’in suçlarını ifşa etmesi ve İsrailli yöneticiler ile ordu komutanlarının savaş suçlusu olarak yargılanması için çalışması gerektiğini vurguladı.

İşgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarla bir kere daha Filistinli aileler ile çocuklara karşı katliam uyguladığına şahit olunduğunu vurgulayan Bureym, "İsrail'in çocukları ve sivilleri hedef alması tam teşekküllü savaş suçudur." ifadesini kullandı.

Bureym, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlara "İsrail terörünü" kınamak için üstüne düşen sorumluluğunu yerine getirme çağrısında bulundu.

Hata yapıldığı itiraf edilmişti

İşgalci İsrail'in Savunma Bakanlığından bir yetkili, çarşamba gecesi Gazze'nin Deyr Belah bölgesine düzenlenen saldırıda "hata yapıldığını" itiraf etmişti.

Yetkili, hedef alınan binanın boş olduğunu "düşündüklerini" ifade etmişti.

İşgalci İsrail ordusunun, 13 Kasım'da Deyr Belah bölgesinde bir barakaya düzenlediği hava saldırısında İslami Cihad'ın önde gelen komutanlarından Resmi Ebu Melhus es-Sevarika ailesinden 5'i çocuk 8 kişi şehit olmuştu.

AA