İspanya’da 24 saatte 96 kişi, İtalya'da 363 kişi öldü

İtalya ve İspanya'da koronavirüs salgının yayılma hızı durdurulamıyor. Her geçen gün ölü sayısı artıyor.

İspanya’da 24 saatte 96 kişi, İtalya'da 363 kişi öldü

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaştığı kişi sayısı 160 bini aştı. Virüs nedeniyle 6 binden fazla kişi hayatını kaybederken, 76 binden fazla kişi ise iyileşti.

İşte son 24 saatte dünyada koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmeler şöyle;

İtalya'da ölenlerin sayısında 368 kişi arttı

Çin dışında en fazla virüs kaynaklı ölümlerin yaşandığı İtalya'da salgının yayılma hızı durdurulamıyor. 14-15 Mart tarihleri arasında virüs nedeniyle 368 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece ölenlerin sayısı 1809'a yükseldi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747 oldu.

İtalya'da yoğun bakım üniteleri doldu

İtalya’da Covid-19 vakalarının en çok görüldüğü Lombardiya Bölgesi’nde, yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranı çok yüksek seviyelere ulaştı.

Ülkede 10 milyonluk nüfusa ev sahipliği yapan Lombardiya Bölgesi, üç hafta önce patlak veren Kovid-19 salgını nedeniyle olağanüstü günlerden geçiyor. İtalya’daki toplam 21 bin 157 vakadan 11 bin 685’inin görüldüğü bölgede, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 966 oldu.

İspanya’da 24 saatte 96 kişi öldü

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen İspanya'da ölü sayısının 288'e çıktığı, vaka sayısının 8 bine yaklaştığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığından verilen rakamlara göre, İspanya'da Covid-19'da şimdiye kadar açıklanan "günlük verilerde en yüksek artış" bugün kaydedildi.

Son 24 saatte 96 artışla ölü sayısı 288'e ulaştı. Vaka sayısı ise 1600'den fazla artarak 7 bin 753 oldu. Virüsün en çok etkilediği ve 213 kişinin öldüğü Madrid'de, virüs testi pozitif çıkanların sayısı 3 bin 544 olarak verildi.

İspanya’da olağanüstü hal

Diğer yandan İspanyol hükümetinin aldığı kararla cumartesi akşamı yürürlüğe giren olağanüstü hal kapsamında ülke genelinde serbest dolaşıma kısıtlama getirildi.

Ülkede sadece eczane, market, berber ve kuru temizleme dükkanlarının açık olmasına izin veriliyor. Halk sadece işe gitmek, zaruri market ihtiyaçlarını yapmak, bankadan para çekmek, eczaneye veya hastaneye gitmek, köpeklerini dolaştırmak için sokağa çıkabiliyor.

Euronews