İspanya, Filistin'e destekten dolayı israil'den gelen suçlamaları "saçmalık" olarak niteledi

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, ülkesinin Filistin devletinin tanınmasını desteklediği için (işgalci terör rejimi) israil hükümet yetkililerince yapılan "teröristleri ödüllendiriyorlar" suçlamasını, "saçmalık" olarak nitelendirdi.

İspanya, Filistin'e destekten dolayı israil'den gelen suçlamaları "saçmalık" olarak niteledi

Albares, İspanyol radyosu Cadena Ser'de katıldığı programda, Malta, Slovenya, İrlanda ile Filistin devletinin tanınmasına yönelik girişim başlatan İspanya'nın çabalarının, (işgalci rejim) israil hükümetince eleştirilmesine tepki gösterdi.

israil hükümetinden bazı yetkililerin, İspanya'yı "Filistin devletinin tanınmasına yardım ederek, teröristleri ödüllendirdiği" yönündeki suçlamalarına, "İki şeyi birleştirmek bir saçmalık." şeklinde cevap veren Albares, şunları kaydetti:

"İspanya'nın siyasi tavrı ilk günden itibaren kilit rol oynadı. Filistin halkının bir toprağa ve bir umuda hakkı var. Filistin devleti, israil devletinin güvenliğinin en büyük garantisidir."

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde alınan Gazze için acil ateşkes sağlanmasını talep eden kararın, "büyük bir değere sahip olduğunu" vurgulayan Albares, "Gazze'deki şiddet, bir gün daha devam edemez." dedi.