​​​​​​"İsmail Heniyye'nin şehadeti birlikteliğimizi daha da güçlendirecektir"

Filistin davasına karşı duyarlı olan vatandaşlar tarafından düzenlenen basın açıklamasında, İsmail Heniyye'nin şehadetiyle direnişin biteceğini düşünenlerin hayal kırklığına uğrayacağını, bu olayın Müslümanların birlikteliğini daha da sağlamlaştıracağı vurgulandı.

​​​​​​"İsmail Heniyye'nin şehadeti birlikteliğimizi daha da güçlendirecektir"

Adapazarı Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda kişi adına basın açıklaması yapan Usame Pamukçu, Filistin direnişine sonuna kadar destek vereceklerini, İsmail Heniyye'nin şehadetinin daha sıkı bir birlikteliğe vesile olacağını ifade etti.

Aksa Tufanı'nın liderini şehit vermesiyle yeni bir döneme girdiğini belirterek konuşmasına başlayan Usame Pamukçu, "Şehit İsmail Heniyye, şehadetinden önce 4 evladını, 4 torununu, kız kardeşini ve 60 akrabasını bu yolda şehit vermiş büyük bir liderdi. Birkaç ay önce evlatları ve torunları şehit olduğunda, 'benim evlatlarım Filistin'de şehit olanlardan daha kıymetli değildir' demişti. Bugün İsmail Heniyye şehit olduğunda ise oğlu, 'babamın kanı Filistinli çocukların kanından kıymetli değildir' diyerek İsmail Heniyye'nin bir baba olarak nasıl evlatlar yetiştirdiğini gösterdi." dedi.

Filistin davasını ve direnişini sonuna kadar destekleyeceklerini vurgulayan Pamukçu, "Siyonist cephe bu cinayeti bir İslam beldesinde işlerken İslam dünyasındaki nifakı da uyandırmak istemiştir. Onlar istiyorlar ki, aramızdaki ihtilaflarda boğulalım ve asıl düşmanımız olan siyonist-emperyalist cepheyi unutalım. Bizler bırakın tüm Müslümanların arasındaki farklılıkları unutmayı, aynı dini ve değerleri paylaşmadığımız ama emperyalizme karşı duranlarla bile aramızdaki farklılıkları unuttuk. İnsanlık ailesinin fertleri olarak tüm insanlığa savaş açmış, cani, terörist, sapkın siyonist-emperyalist cepheden başka düşman tanımıyoruz. Bu dünyadaki yegâne düşmanımız siyonist israil ve Amerika'nın başını çektiği emperyalist cephedir." diye konuştu.

İsmail Heniyye suikastıyla direnişin çökeceğini düşünenlerin hayal dünyasında yaşadığını söyleyen Pamukçu, "Heniyye'nin şehadeti aramızdaki tüm nifak tohumlarının ekildikleri pis bataklıklarda çürümesine neden olacak. Onun kanının gönüllerimizde tutuşturduğu ateş milyonların, milyarların uyanmasına vesile olacak. On yıllardır kurduğunuz nifak tezgâhları bu sefer başınıza çökecek. Aksa Tufanıyla birlikte yeni bir seyir alan aydınlıkla karanlık arasındaki savaş, hak ile batıl arasındaki mücadele bugün büyük mücahit, büyük lider İsmail Heniyye'nin şehadetiyle bambaşka bir boyuta evrilmiştir. Bugün artık Selahaddin Eyyubi'nin 'Kudüs işgal altındayken nasıl gülebilirim ki' dediği evredeyiz. Büyük serdarın bu kararlılığı sömürgeci işgalci haçlı işgalinden Kudüs'ü kurtarıp özgürleştirmişti. Artık gülmeye, eğlenmeye, Kudüs'ten başka bir şey düşünmeye zaman kalmamıştır. Saatlerimizi, gönüllerimizi, işlerimizi Kudüs'e göre ayarlama vaktidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)