İslama saldırmak için toplandılar yumurtalı saldırıya uğradılar

Norveç’in İslamlaşmasını Durdurun (SIAN) adlı harekete bağlı ırkçı grubun eylemine tepki gösteren Norveçliler ve müslümanlar İslam düşmanı grubu yumurta ve domates yağmuruna tuttu.

İslama saldırmak için toplandılar yumurtalı saldırıya uğradılar

Norveç’in başkenti Oslo’da Müslüman karşıtı gösteri düzenleyen Norveç’in İslamlaşmasını Durdurun (SIAN) adlı harekete bağlı ırkçı grup, eyleme tepki gösteren kalabalık tarafından yumurta ve domates yağmuruna tutuldu.

Sputnik’in Aftenposten gazetesinden aktardığı habere göre yaklaşık 300 kişilik grup, Mortensrud Meydanı’nda SIAN lideri Lars Thorsen’in konuşma yapmasını engellemeye çalıştı. Kalabalık içinden kimiler bağırırken, kimileri de trampet çaldı. Gruptan bazıları da eylemcilere yumurta, domates ve boş şişe fırlattı.

Yirmi kişilik ekiple gösterinin yaşandığı bölgeye çelik barikat kuran polis, Müslüman karşıtı eylemcilerle diğer grubu ayrı tutmaya çalıştı.

Polis birimleri Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımdaysa, eylem alanında bulunma nedenlerini “ifade özgürlüğünü koruyarak nizam ve güvenliği muhafaza etmek olduğunu” belirtti.

Ancak karşıt grubun bazı cisimleri atmasının ardından polis ekipleri Thorsen ve diğer SIAN destekçilerini eylem alanından uzaklaştırdı.

SIAN hareketi, göçmen kökenli nüfusun yüzde 56 oranında olduğu ve Oslo’da azınlıkların çoğunlukta bulunduğu ilk belediye olan Mortensrud’un bu eylem için özellikle seçildiğini açıkladı.

Bir SIAN taraftarı paylaştığı tweet’te Norveç’in artık “yeni Doğu Almanya” olduğunu savunurken, Sosyalist Sol Parti’den Trine Donhaug ise Mortensrud’u “küçük Birleşmiş Milletler’e” benzeterek nefreti yaymanın durdurulması gerektiğini söyledi.

Sputniknews