İshak Sağlam: İşgal bitmedikçe İslam coğrafyasında huzur olmaz

Bitlis 4'üncü Olağan İl Kongresi'nde konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, siyonist işgal rejiminin 100 yıldır süren katliamlarına dikkat çekerek, işgalin bitmemesi halinde İslam coğrafyasında huzurun olmayacağının altını çizdi.

İshak Sağlam: İşgal bitmedikçe İslam coğrafyasında huzur olmaz

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, partisinin Bitlis 4'üncü Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bitlis Olağan İl Kongresi, Hüseyin Elban Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve partinin tanıtım video gösterimi ile başladı.

Kongrede konuşan Sağlam, işgal rejiminin, ablukaya aldığı Gazze'de gerçekleştirdiği katliam ve soykırıma değindi.

Bu savaşın yeni başlamadığını hatırlatan Sağlam, 100 yılı aşkındır siyonist işgal rejiminin, Filistin halkına yönelik katliamlarının devam ettiğini söyledi.

Sağlam, "Bu savaş 7 Ekim'de başlamadı. Filistinli kardeşlerimiz 'Her gün tek tek ölmek ve zilletle yaşamak yerine, şerefli bir ölümü tercih ederiz' diyerek Şeyh Ahmed Yasin'in söylediği sözü yerine getirilmesi şeklinde bir mücadele verdi. Bu savaş 7 Ekim'in savaşı değil. Bu savaş, 75 yıl, 100 yıl, 110 yıl önce başlayan bir savaşın devamıdır." dedi.

"Gazze'deki kardeşlerimiz tarihe kahramanlar olarak kendilerini yazdılar"

Kendi halimize ağlamamız gerektiğini belirten Sağlam, "Ekranlarda görüyorsunuz, sokaklarda insanlarımız Gazze için ağlıyor. Ama ben diyorum ki, biz aslında Gazze için değil, kendimize ağlayalım. Gazze'deki kardeşlerimiz tarihe kahramanlar olarak kendilerini yazdılar. Tarih onları kahramanlar olarak yazacak. Bir avuç mümin, bir avuç Müslüman; Gazze'nin, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın şerefini yere bırakmadığı için, canıyla, malıyla, bütün evlad-ü iyaliyle kendini feda ederek tarihe kahramanlar olarak kendini yazacak. Biz kendimize bakalım. 2 milyarlık Müslüman, 6 milyonluk bir siyonist karşısında aciziyeti oynuyoruz. Aslında anlaşılması gereken husus budur. Her Müslüman bir bardak su dökse, siyonistler suda boğulur. 2 milyar Müslüman tükürüğü ile onları boğabilecek bir kitleye sahiptir. Ama Allah'tan korkmak yerine, bombalardan korkan insanlar, bu ümmeti bugün bu acziyet içerisinde bıraktı." diye konuştu.

"Yaşadığımız sorunların büyük bir kısmı siyonistlerin aramıza koyduğu sıkıntılardan kaynaklanıyor"

"Eğer bugün Filistin israilin toprağı olmamışsa, bu kahramanlarının direnişi sayesindedir" diyen Sağlam, şunları kaydetti:

"100 yıldır ikili ilişkiler, iki devlet, iki eşit devlet, şurası siyonistlere, şurası Filistinlilere diye bölüşüm yapılmaktadır. Ama siyonistler verdikleri hiçbir sözü şimdiye kadar tutmamış ve tutmayacağı da bellidir. Yani bu bir sır değil. Bütün toprakları bunlar kendilerine vadedilmiş topraklar olarak görüyorlar. Gördüklerini ilan ediyorlar. Bu onlar için sır değil. Eğer bugün Filistin toprakları siyonistlerin tam hakimiyeti altına girerse, emin olun bir sonraki adım Suriye, ondan sonraki adım da Türkiye'dir. Bununla da yetinmeyecekler. Çünkü ben-i israil olmayan, yahudi olmayan bütün insanları kendisi için yaratılmış hayvanlar olarak görüyorlar ve bunu basında, uluslararası ilişkilerde, uluslararası toplantılarda dile getirmektedirler. Bunu görmeden Filistin'in sorunlarını çözemeyiz, anlayamayız. İşgal devam ettiği sürece Türkiye'de de huzur olmaz, Suriye'de de olmaz, Irak'ta da olmaz. Hiçbir İslam coğrafyasında huzur olamaz. Yaşadığımız sorunların büyük bir kısmı siyonistlerin aramıza koyduğu sıkıntılardır."