İşgalci rejimin ramazan ayında Gazze'de gerçekleştirdiği 182 katliamda 2315 Filistinli şehid oldu

Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana katliam yaptığı Gazze'de, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği 182 katliamda en az 2315 Filistinliyi şehid etti.

İşgalci rejimin ramazan ayında Gazze'de gerçekleştirdiği 182 katliamda 2315 Filistinli şehid oldu

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin saldırılarının Ramazan ayı boyunca devam ettiğini, bu süre zarfında havadan, karadan ve denizden yaptığı yoğun saldırılarda 2315 Filistinlinin şehid olduğunu açıkladı. 

Açıklamada, saldırılarda en çok can kaybının yaşandığı günün, Ramazan ayının son günü olduğu belirtildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, işgal ordusunun saldırılarında son 24 saatte 153 Filistinli katledildi, 3 bin 439 Filistinli ise yaralandı. 

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sivil Savunma Birimi ise, işgal ordusunun bölgeden çekilmesinin ardından güneydeki Han Yunus kenti ile Gazze’deki Şifa Hastanesi ve çevresinden şu ana kadar 409 cenazenin çıkarıldığını duyurdu.

İşgalciler, 7 binden fazla hasta ve yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Şifa Hastanesi'ne 18 Mart sabahı baskın düzenlemiş ve Filistinlilerin sığındığı yerleşkeyi kuşatmıştı.

Gazze'deki hükümet,  Şifa Hastanesi ve çevresinde 400'den fazla Filistinlinin katledildiğini, 900'den fazla kişinin alıkonulduğunu ve 1050 evin yıkıldığını bildirdi.