İşgalci İsrail'in iç istihbarat servisi Şin-Bet karantinaya alındı

İşgalci İsrail'de 27 kişide daha Kovid-19'a rastlanmasıyla vaka sayısı 127'ye yükseldi, ABD'nin Tel Aviv Başkonsolosluğu çalışanları karantinaya alındı.

İşgalci İsrail'in iç istihbarat servisi Şin-Bet karantinaya alındı

İşgalci İsrail'in Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada,  isimleri paylaşılmayan 27 kişide daha Kovid-19'a rastlandığı belirtildi.

Bu vakalarla, İşgalci İsrail'de Kovid-19 görülen kişi sayısı 127'ye çıktı.

ABD'nin Tel Aviv Başkonsolosluğu çalışanları karantinaya alındı

Öte yandan, Sağlık Bakanlığının, ABD'nin Tel Aviv'deki Başkonsolosluğunun vize bölümünün bekleme odasında koronavirüs bulaşmış bir kişinin bulunduğunu bildirmesi üzerine konsolosluk çalışanlarının karantinaya alındığı aktarıldı.

ABD'nin İşgalci İsrail Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, vize bölümünde İsrail Sağlık Bakanlığının talimatları çerçevesinde çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Batı Kudüs'te bir gözaltı merkezi karantinaya alındı

İşgalci İsrail'in basınında yer alan haberlere göre, Batı Kudüs'te İsrail iç istihbarat servisi Şin-Bet'e (ŞABAK) bağlı Russian Compound (El-Meskubiyye) gözaltı merkezi Kovid-19 şüphesiyle karantinaya alındı.

Haberlerde, gözaltı merkezinde en az 100 Filistinli tutuklunun ve onlarca çalışanın bulunduğuna dikkat çekilerek, gözaltı merkezinin bir çalışanının Kovid-19 teşhisi konulan bir vakayla etkileşimi nedeniyle karantinaya alındığı kaydedildi.

100 kişiden fazla katılımcının olduğu etkinlikler yasak

Öte yandan Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında İsrail hükümeti bir dizi ek önlem açıkladı.

Okullarda eğitime devam edilmesi kararlaştırılırken, 100 kişiyi aşan tüm toplantı ve etkinlikler yasaklandı.

Ayrıca kapalı alanlarda bu tür aktiviteler yapılmaması tavsiyesinde bulunuldu.

Tel Aviv yönetimi, Kovid-19 nedeniyle ülkeye gelen İsraillilerin ve yabancıların 14 gün boyunca karantinada kalmalarını kararlaştırmıştı.

İşgalci İsrail'e gelen yabancılar, karantina altında kalacakları bir adres gösteremezler ise ülkeye alınmayacak. Söz konusu uygulama, yarın itibarıyla yürürlüğe girecek.

AA