İşgalci İsrail'de sağlık sistemi çöktü

İşgalci İsrail'de vaka sayısındaki hızlı artış Kovid-19 hastalarının, kendilerini kabul edecek hastane bulunabilmesi için saatlerce ambulanslarda beklemek zorunda kaldığı belirtildi.

İşgalci İsrail'de sağlık sistemi çöktü

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, son birkaç gündür bazı hastanelerin kabul etmemesi nedeniyle Kovid-19 hastalarının başka hastane aranması için saatlerce ambulansta bekletildiği ifade edildi.

Bazı hastanelerin ise Kovid-19 hastalarını taşıyan ambulansların girişini önlemek için güvenlik görevlilerine talimat verdiği kaydedildi.

Karantina önlemleri sıklaştırıldı

Kovid-19 günlük vaka sayısındaki yükseliş devam ederken hükümet, geçen hafta başlayan karantina uygulamasındaki bazı kuralları sertleştirdi. 

Kabinenin bu sabah erken saatlerde aldığı karar doğrultusunda yarın 14.00'ten itibaren "hayati" olmayan tüm işletmeler ve fabrikalar kapatılacak.

Sinagogların en fazla 10 kişinin içeride olması şartıyla açık kalması kararlaştırılırken, toplu ulaşım büyük ölçüde durdurulacak.

Bu kapsamda halkın, evlerinden 1 kilometreden fazla uzaklaşması yasaklandı. Şehirlerin giriş ve çıkışlarındaki yollarda görev yapacak polisler sayesinde gerekli durumlar dışında yaşadıkları bölgenin dışına çıkmak isteyenler engellenecek.

Günlük vakalar düşürülemiyor

Siyonist rejimin sağlık bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 teşhisi konulan 10 hastanın daha öldüğü belirtildi.

Siyonist rejimde böylece Kovid-19 kaynaklı ölü sayısının 1335'e ulaştığı, 6 bin 808 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle toplam vaka sayısının ise 206 bin 332'ye yükseldiği ifade edildi.

AA