İşgalci İsrail'de alarm

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'ye ABD'nin düzenlediği suikastın ardından, İşgalci İsrail'i alarma geçti.

İşgalci İsrail'de alarm

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komuntanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Bağdat Uluslararası Havaalanı yolunda araçlarını hedef alan bir füze saldırısı sonucu şehit edilmelerinin ardından, İşgalci İsrail'i misilleme korkusu sardı.

Haşdi Şabi'nin ABD ve İşgalci İsrail'i suçlaması ve İran'dan gelen açıklamaların ardından İşgalci İsrail, İran'dan gelebilecek tehditler nedeniyle alarma geçti.

Hermon Dağı'nın ziyarete kapandığı yönündeki iddialar, İşgalci İsrail'in Savunma Kuvvetleri (IDF) resmi Twitter hesaplarından doğrulandı.

Haberlerin ardından İşgalci İsrail'in Savunma Bakanı Naftali Bennett, Süleymani'ye düzenlenen suikast sonra olası tedbirleri ele almak için üst düzey güvenlik ve ordu yetkilileriyle bir toplantı düzenlediği bildirildi.

İşgalci İsrail'deki alarm durumu, İran dini lideri Ali Hamaney, Kudüs komutanının şehadetinin ABD ve İşgalci İsrail'e karşı direniş motivasyonunu sadece iki katına çıkaracağını belirtmesiyle başladı.

AA