İşgalci İsrail, Filistin Dışişleri Bakanı Maliki'nin VIP kartına el koydu

İşgalci İsrail güçlerinin, Yunanistan ve Hollanda'yı kapsayan Avrupa turundan dönen Dışişleri Bakanı Maliki ve beraberindeki heyeti, Kral Hüseyin Köprüsü Sınır Kapısı'nda durdurduğu ve yarım saat sorguya çektiği bildirildi.

İşgalci İsrail, Filistin Dışişleri Bakanı Maliki'nin VIP kartına el koydu

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed ed-Dik yaptığı açıklamada, İşgalci İsrail güçlerinin, Yunanistan ve Hollanda'yı kapsayan Avrupa turundan dönen Dışişleri Bakanı Maliki ve beraberindeki heyeti, Kral Hüseyin Köprüsü Sınır Kapısı'nda (İşgalci İsrail'in kontrolünde) durdurduğunu ve yarım saat sorguya çektiğini söyledi.

Dik, sorgunun ardından Maliki'nin, siyonist rejim tarafından Filistinli yetkililere verilen ve Batı Şeria'da bir yerden bir yere gitme ve İşgalci İsrail'e girişte hareket serbestisi tanıyan VIP kartına el koyulduğunu kaydetti.

İşgalci İsrail'in, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçlara yönelik soruşturma başlatmasına karşılık bu adımı attığını aktaran Dik, şunları kaydetti:

"Bu bir intikam eylemidir ve İsrail'in ırkçı bir devlet olduğunu, uluslararası hukukla barışık yaşayamadığını ve sürekli olarak tehdide, baskıya ve şantaja başvurduğunu göstermektedir."

Dik, Dışişleri Bakanı'nın yaşadıklarını anlatmak için uluslararası toplumla iletişime geçeceklerini ifade etti.

Konuyla ilgili İşgalci İsrail'den resmi açıklama yapılmadı.

Siyonist rejim daha önce de Filistinli bakan ve yetkililerin VIP kartına el koymuştu.

AA