İşgalci İsrail askerlerinin şehid ettiği 5 Filistinli toprağa verildi

İşgalci İsrail ordusunun bu sabah Tulkerem'de bir mülteci kampına düzenlediği baskında şehid düşen 2 Filistinli ile mart ayında Nablus'ta şehid edilen ancak naaşları dün teslim alınabilen 3 Filistinli için cenaze törenleri düzenlendi.

İşgalci İsrail askerlerinin şehid ettiği 5 Filistinli toprağa verildi

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerem ve Nablus kentlerinde düzenlenen cenaze törenlerine binlerce Filistinli katıldı.

İşgalci İsrail ordusunun bu sabah Tulkerem'deki Nurşems Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın sırasında şehid edilen Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi Filistinli Samir eş-Şafii (22) ile Hamza Haryus'un (22) naaşı, Es-Selam Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından kamptaki mezarlığa defnedildi.

Cenaze törenine katılanlar Filistin direnişi ve İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Ed-Dayf lehine sloganlar attı, şehitlerin intikamının işgalcilerden alınmasını ve işgal sona erinceye kadar direnişin devam etmesini istedi.

İşgalci İsrail "saha infazlarını" sürdürüyor

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mülhem, Tulkerem'de 2 Filistinlinin şehid edilmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, İşgalci İsrail'in uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayarak "saha infazlarına" devam ettiğini belirtti.

Mülhem ayrıca "Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'nin bu korkunç suçlardan tamamen işgal makamlarını sorumlu tuttuğunu" aktardı.

Naaşları iki ay alıkonulan 3 Filistinli şehid bugün toprağa verilebildi

Öte yandan 12 Mart'ta Nablus'ta İşgalci İsrail güçlerince öldürülen ancak cenazelerinin dün teslim alınabildiği 3 Filistinli de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından kentteki Garbiyye Mezarlığı'na defnedildi.

İşgalci İsrail güçlerinin, 12 Mart'ta Nablus kenti yakınlarındaki saldırısında 3 Filistinli şehid düşmüştü.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Sivil İşler Genel Kurulundan dün yapılan açıklamada, Nablus'taki ekiplerin, İşgalci İsrail askerleri tarafından 12 Mart'ta öldürülen Udey Osman eş-Şami, Cihad Muhammed eş-Şami ve Muhammed Raad Dibeyk'in naaşlarını teslim aldığı belirtilmişti.