İşgalci çeteden Nablus'a baskın: 3 şehit 40 yaralı

İşgalci terör rejiminin Filistin'in Nablus şehrine düzenlediği baskında 3 kişi şehit oldu, 4'ü ağır 40 kişi yaralandı.

İşgalci çeteden Nablus'a baskın: 3 şehit 40 yaralı

Gazze Şeridi'ne yönelik 3 gün art ardan hava saldırısı düzenleyen ve 45 kişinin ölümüne, 360 kişinin de yaralanmasına neden olan işgalci Siyonist rejimin Filistinlilere katliamları sürüyor.

İşgalci siyonistler bugün Batı Şeria'ın Nablus şehrine baskınlar düzenledi.

Nablus'un Eski Şehir bölgesinde bir binayı kuşatan işgalci siyonistler, binayı füzelerle patlattı. Filistinli direnişçilerin, işgalcilerin baskınlarına karşılık vermesi sonucu yer yer çatışmalar çıktı.

Filistin Sağlık Bakanlığı baskınlarda şu ana kadar 3 kişinin şehit olduğunu, 4'ü ağır 40 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bakanlık, şehitlerin El Aksa Şehitleri Tugaylarından İbrahim El Nabulsi, İslam Sabbuh ve Hüseyin Taha'nın olduğunu söyledi.

Şehid edilen Nabulsi'nin,  Aksa Şehitleri Tugayları komutanlarından olduğu belirtildi.

Fetih hareketinin askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayları, şehitler için yaptığı açıklamada, şehitlerin kanının direniş için büyük bir destek olacağını, işgalci düşmanın, Filistin'i tekeline almalarına izin vermeyeceğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre, siyonist rejimin 2022 başından 26 Haziran'a kadar Filistin topraklarına yaklaşık 1600 kez baskın düzenledi. Bu baskınlarda 60 Filistinli şehid edilirken, yaklaşık 6 bin Filistinli de yaralandı.