İşgal Rejimi Omer ve Tlaib’in İsrail’e girişine izin vermeme kararı aldı

İşgalci İsrail, ABD Kongresi’nin Demokrat Partili üyeleri İlhan Omer ve Rashida Tlaib’in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Batı Yaka’yı ziyaret için işgal altındaki Filistin topraklarına girmesine izin vermeme kararı aldı.

İşgal Rejimi Omer ve Tlaib’in İsrail’e girişine izin vermeme kararı aldı

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü ziyaret etmeye hazırlanan ABD'li Kongre üyelerine İsrail'den olumsuz cevap geldi.

İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, Reshet Bet radyosuna verdiği demeçte, ABD Kongresinin Müslüman üyeleri İlhan Omar ve Rashida Tlaib'i kastederek, ''Girişlerine izin verilmeyecek, karar bu yönde'' ifadesini kullandı.

ABD'li üyelerin İsrail karşıtı boykot hareketi BDS'yi desteklediği biliniyor.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, İşgalci İsrail'in kararından önce, bu ülkeyi Omar ve Tlaib'in girişlerinin engellenmesi konusunda uyarmıştı.

Trump'ın bu açıklaması, ABD medyasında ve kamuoyunda yeni tartışmalara neden oldu. Yapılan eleştirilerde, ABD Başkanı'nın kendi ülke siyasetçilerinin başka bir ülkeye girişinin engellenmesini istemesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

İlhan Omar, İşgalci İsrail'in koyduğu yasağa Twitter hesabından tepki gösterdi. Omar açıklamasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump gibi İslamofoblarla aynı hizada olduğunu söyledi.

Yasağın hedefindeki İlhan Ömer ayrıca, İşgalci İsrail'in kararının demokratik değerlere hakaret olduğunu söyledi, kararı "tüyler ürpertici" olarak niteledi.

Vekil Tlaib ve Omar'ın 18 ve 22 Ağustos tarihleri arasında İsrail ve Filistin'i ziyaret edeceği, Kudüs'teki Filistinli Müslüman kanaat önderleri ile bir araya geleceği biliniyordu.

Tlaib ve Omar'ın söz konusu kararın ardından programlarına dair nasıl bir adım atacakları henüz bilinmiyor.

BBC, Reuters