İşgal rejim ile ticareti protesto edenlere polis şiddeti! Yapıcıoğlu'ndan sert tepki: Yazıklar olsun!

İstiklal Caddesi’nde siyonist rejim ile devam eden ticareti protesto etmek isteyenler, ters kelepçe ve sert müdahalelerle gözaltına alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Tek kelimeyle rezalet, iki kelimeyle yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

İşgal rejim ile ticareti protesto edenlere polis şiddeti! Yapıcıoğlu'ndan sert tepki: Yazıklar olsun!

Siyonist rejim ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin kesilmesi talebiyle Taksim'de yapılan yürüyüşe polis müdahale etti, birçok kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı. 

Filistin İçin Bin Genç Hareketi'nin siyonist rejim ile ticaretin kesilmesi talebiyle yaptığı yürüyüşe polis müdahale etti.

Odakule'deki İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü önünde açıklama yapmak isteyen gruba polisin sert şekilde müdahale etti, çok sayıda kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı.

"Nehirden denize özgür Filistin", "Soykırımcı İsrail, işbirlikçi sermaye", "Kınama yetmez, ilişkiyi kes" sloganları atıldı. 

Polis müdahalesine rağmen eylemcilerin bir kısmı, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü’nün bulunduğu Odakule önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "İsrail’le ilişkiler kesilsin. Filistin halkının yok olmaması için bu iğrenç ticarete son verilsin. Vanalar kapatılsın, gemiler yürümesin, sevkiyat yapılmasın, emperyalist üsler kapatılsın. Filistin’de işgale ve soykırıma son" ifadelerine yer verildi.

HÜDA PAR'DAN SERT TEPKİ

Konuya lişkin sosyal medya hesabı X'ten açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu polisin olaya müdahale şekline sert tepki gösterdi.

Yapıcoğlu, partisinin Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Dr. Halef YILMAZ'ın yaptığı, "Bu rezaletin tek bir sebebi var. Siyonist katillerin ticaret adıyla beslenmesidir. Kötülüğü örtmek için başka kötülükler işlemekle faturanızı kabartmayın! Anlaşılan seçimden kimse ders almamış. 6 milyon sandığa gitmemesi yetmemiş..." açıklamasını alıntılayarak, "Tek kelimeyle: REZALET! İki kelimeyle: YAZIKLAR OLSUN!" ifadelerini kullandı.