İşgal güçlerinden ev baskınları

İşgalci israil askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 9 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinden ev baskınları

İsrail işgal güçleri Filistin'in Batı Yaka bölgesindeki değişik yerlere dün gece ve bugün (22 Mayıs Çarşamba) sabah düzenledikleri baskınlarda 9 Filistinliyi tutukladılar. Baskınlarda işgalci askerlerin evlere girerek arama yaptıkları ve eşyalara da ciddi şekilde zarar verdikleri ifade edildi.

İşgal ordusu adına bugün sabah yapılan açıklamada işgal güçlerinin Batı Yaka'nın değişik bölgelerinde dokuz Filistinliyi tutukladığı belirtildi ve bu kişilerin işgal askerlerine veya yahudi yerleşimcilere yönelik kitlesel eylemlere katılmalarından dolayı aranan kişilerden olduğu iddia edildi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka'nın güneyindeki Beytlahim şehrinin güneyinde bulunan Ed-Dehişe mülteci kampında üç Filistinliyi evlerine girip arama yaptıktan sonra tutukladıkları bildirildi. İşgal güçlerinin buraya düzenledikleri baskında aynı zamanda Filistinli gençlerle işgalci askerler arasında şiddetli çatışma meydana geldi ve iki genç yaralandı.

İşgal askerleri ayrıca Beytlahim'in güneyindeki Hıdır beldesinin yakınında Hendaze mıntıkasına baskın düzenleyerek Mahmud Salah isimli 15 yaşında bir çocuğu, gerçek mermiyle yaraladıktan sonra tutukladılar.

Yine Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil şehrinin güneyindeki Ez-Zahiriyye kasabasında Abdu Ebu Debbur isimli genci evine baskın düzenleyerek tutukladılar.

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Ramallah şehrinin batısındaki Saffa köyünde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden Reşad Kerrace'yi evine baskın düzenleyerek tutukladılar.

Bir kişiyi de Ramallah Et-Tahta'da meydana gelen çatışmadan sonra tutukladılar.

İşgal güçleri özgürleştirilmiş eski esirlerden olan 28 yaşındaki Saci Muhammed Ebu Azbe'yi Kalkiliya'nın kuzeyindeki Zeyd mahallesinde bulunan evine baskın düzenleyerek yeniden tutukladılar.

Yine aynı şehirde El-Vad Caddesi'nde Bilal El-Huteri isimli genci tutukladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi