İşgal Güçleri Şubat ayında 95'i çocuk 471 Filistinliyi tutukladı

İsrail işgal güçlerinin geçtiğimiz Şubat ayı içinde Filistin topraklarında 95'i çocuk ve 11'i kadın olmak üzere 471 Filistinliyi tutukladığı bildirildi.

İşgal Güçleri Şubat ayında 95'i çocuk 471 Filistinliyi tutukladı

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Komisyonu, Filistin Esirler Kulübü, Esirlerin Himayesi ve İnsan Hakları İçin Vicdan Örgütü (Ed-Damir) gibi esirler ve insan haklarıyla ilgilenen kurumların bugün yayınladıkları raporlara göre işgal güçleri Kudüs'te 156 Filistinliyi tutukladılar. Ramallah ve El-Bire'de 49, El-Halil'de 120, Cenin'de 37, Beytullahim'de 24, Nablus'ta 16, Tulkerem'de 10, Kalkilya'da 25, Tubas'ta 2, Selfit'te 2, Eriha'da 21, Gazze'den de 9 Filistinliyi tutukladılar.

Şubat ayında yapılan tutuklamalarla birlikte Şubat 2020'nin sonunda işgal zindanlarına doldurulan Filistinli esir sayısı 5 bine yaklaştı. Bunlardan 43 kişinin kadın, 180 kişinin ise henüz çocuk yaşında olduğu belirtildi. İdari hapis uygulamasıyla esir tutulanların sayısı ise 430'u buluyor. Verilen idari tutuklama emri ise 170'yi buldu. Bunlardan bazıları ilk kez verilen idari tutuklama emirleri, bazıları ise daha önce tutuklanmış olanların idari tutukluluk sürelerinin uzatılması emri. İdari tutuklular, haklarında hiçbir ithamda bulunulmayan, herhangi bir dava dosyası açılmayan sadece savcılık kararıyla zindanda tutulan esirlere deniyor.

Palinfo