İşgal güçleri Kudüs’te Hıristiyanlara saldırdı

Siyonist rejim güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Kıyamet Kilisesi'nde "Kutsal Ateş" ayinine katılmak için kiliseye gelen bazı Ortodoks Hristiyanlara saldırarak girişlerini engelledi.

İşgal güçleri Kudüs’te Hıristiyanlara saldırdı

İşgal güçleri bugün (15 Nisan Cumartesi) Kudüs’te “Kutsal Cumartesi” adı verilen anma törenine katılmak isteyen Hıristiyanlara saldırdı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin törene katılmak isteyen Hıristiyanları darp ettiğini ve Kudüs’teki Kıyamet Kilisesi’ne ulaşmalarını engellemeye çalıştığını söyledi.

İşgal güçleri, sabah erken saatlerde yoğun önlemler alarak, “Kutsal Cumartesi” törenine katılmak isteyen Hıristiyanların Kudüs’ün Eski Belde semtine girişlerine kısıtlama getirmişti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Eski Belde semti girişlerinde barikat kurduğunu ve Hıristiyanların bölgeye girişine engel olduğunu, Eski Belde’ye giriş izni bulunanların dışında sadece az sayıda kişinin semte girmesine izin verdiğini ifade etti.

İşgal güçleri geçtiğimiz günlerde Hıristiyanların Kudüs kentinde düzenleyecekleri “Kutsal Cumartesi” törenine kısıtlama getirme, Eski Belde semtinde ve Kıyamet Kilisesi çevresinde barikatlar kurma, törene katılacak kişi sayısını azaltma kararı almıştı.

İşgal güçlerinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kıyamet Kilisesi’ne ulaşımı engelleyeceğini ve Hıristiyan din adamları dahil sadece 1800 kişinin törene katılmasına izin vereceğini kilise yönetimine bildirdiği öğrenildi.

Kudüs’ün kimliğini değiştirerek kenti Yahudileştirmek isteyen işgal rejiminin Müslümanlar gibi Hıristiyanları da hedef aldığı belirtildi.