İşgal altındaki Batı Şeria'da, Yahudi çeteler Filistinli bir genci katletti

İşgal altındaki Batı Şeria'da 27 yaşındaki bir Filistinli gencin, bir Yahudi yerleşimci çeteler tarafından başından silahla vurularak şehid edildiği bildirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da, Yahudi çeteler Filistinli bir genci katletti

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Batı Şeria'da silahlı Yahudi yerleşimci çeteler, Filistinli çiftçi ve çobanlara saldırdı.

Yahudi çetecilerden birinin, Filistinlilerin üzerine ateş açması sonucunda bir gencin başından ağır yaralanarak bölgedeki sağlık merkezine kaldırıldığı aktarıldı.

Bölgede Yahudi çeteler ile kendilerini koruyan işgalci rejime bağlı askerler ve Filistinliler arasında arbedeler yaşandığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından olayın ardından yapılan yazılı açıklamada, Salfit'e bağlı Karave Beni Hasan köyünde başından yaralanan Misgal Süleyman Abdulhalim Reyyan'ın (27) şehid olduğu bildirildi.

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Filistinli gencin, Yahudi çeteler tarafından katledilmesi kınandı. Açıklamada, "Bu çirkin suçun, işgalcilerin ve milis yerleşimcilerin Filistinlilere karşı uyguladığı kanlı cinayetler serisinin bir parçasıdır." denildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki fanatik Yahudi çeteler, son dönemde Filistinlilere, mülklerine ve araçlarına yönelik saldırılarını artırdı. Filistinli resmi verilere göre işgal rejimi ve Yahudi çetelerin silahlı saldırılarında 2023'ün başından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40'tan fazla Filistinli şehid edildi.