İrfan Der'den 'Şehitler Gecesi' programı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen "Şehitler Gecesi" programında, şehadetin önemine vurgu yapıldı.

İrfan Der'den 'Şehitler Gecesi' programı
İrfan Der'den 'Şehitler Gecesi' programı
İrfan Der'den 'Şehitler Gecesi' programı

Mardin'de "Şubat ayı şehadet ayı" etkinlikleri kapsamında Kızıltepe İrfan Der tarafından, "Şehitler Gecesi" programı düzenlendi.

Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Yunus Oktay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasını yapan İrfan Der Başkanı Yusuf Oktay, "Şubat ayı denilince artık akla şehitler gelmektedir. Adeta şehitlerle özdeşleşen şubat ayı ne kutlu bir aydır. Yine şehitler sadece şubat ayında olmuyor.  Elhamdülillah yılın her ayında yılın her gününde mutlaka toprağa verdiğimiz bir şehidimiz vardır. Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de; 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. Ama siz farkında değilsiniz.' Şehitler ölüm acısını hissetmez. Onlar kendilerini ölmüş bilmiyorlardır. Kudüs'ün kurtuluşunu müjdeleyen şehitlere selam olsun. Şehit Hasan El-Benna'ya, Şeyh Said'e, Şehid Aytac'a, 6-8 Ekim şehitlerine selam olsun, Kerbela'ya ve Susa'ya selam olsun." dedi.

Açılış konuşmasından sonra program, İslam şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Sinevizyon gösteriminden sonra ilahiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, İslam aleminde yaşanan tüm sıkıntılara rağmen dünyada yaşanan tüm güzelliklerin şehitlerin kanı ve duasıyla meydana geldiğini söyledi.

Yaman, "Şehitler aramızdalar, ne zaman yorulsak arkadan bizi itiyorlar. Ne zaman usansak bizi coşturuyorlar. Ne zaman korksak bizi cesaretlendiriyorlar. Ne zaman bazı şeylere tahammül etmesek sırtımızı sıvazlıyorlar. Ne zaman içimizden kenara çekilmek gelse peşimizi bırakmıyorlar. Şehitler gece gündüz arkamızdalar, aramızdalar, bizi itiyorlar ve elimizden tutuyorlar. Sadece burada değiller, eve gideceksiniz peşinizi bırakmayacaklar. Ne zaman nefsimize ne zaman günaha meyletsek 'Dur yapma! Yanındayım' diyecekler. Rabbim onları bizden ayırmasın, bizi de onlardan ayırmasın. Şu dünyadan imanla, şehadetle göçmeyi nasip eylesin. Onların yüzüne mahcup bir edayla değil onların bıraktığı emanet ile yüzü ak ve dik bir şekilde varabilmeyi nasip eylesin." diye konuştu.

Program, Mehmet Bilgiç Hoca'nın "Şehadet Muştusu" şiiriyle devam etti ve Osman Kavan'ın okuduğu dua ile sona erdi.

İLKHA