İranlı arama kurtarma ekibinin lideri: Depremzedeler bize bir ihtiyacınız var mı diye soruyordu

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesine gelerek arama kurtarma faaliyetlerine katılan Doğu Azerbaycan Acil Yardım Kurumu Başkan Yardımcısı Mir Ali Ağaseyidi bölgede gördüğü dayanışma ve hızlı organizasyonun kendisini çok etkilediğini söyledi.

İranlı arama kurtarma ekibinin lideri: Depremzedeler bize bir ihtiyacınız var mı diye soruyordu

İran'ın Tebriz şehrinden 45 kişilik acil müdahale ekibiyle Türkiye’ye gelen ilk ekipte yer alan Ağaseyidi deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar ve Türkiye’de gördüğü duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Beraberlerinde getirdikleri ekipmanlar ve arama kurtarma köpekleriyle çalıştıklarını aktaran Ağaseyidi, "Bizimle birlikte sağlık ekipleri de vardı, orada bir sahra hastanesi kuruldu. Yaralıların ilk tedavileri yapıldı. Biz ise arama kurtarma ekipleri olarak enkaz bölgesinde çalışmalara katıldık." diye konuştu.

"Yardıma ihtiyacı olan depremzedeler bize aç mısınız bir ihtiyacınız var mı diye soruyordu"

Ağaseyidi, Türkiye halkının onca karışıklığın içinde zorluk çıkarmadığını ekiplerin rahat çalışması için yardımcı olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Tanıdıkları göçük altında olmasına rağmen ekiplerin işlerine karışmıyor kenarda bekliyorlardı. İlk zamanlar durum çok zordu, kontrolün sağlanması zordu ama birbirlerine sahip çıkıyor, yardımcı oluyordular. Yardıma ihtiyacı olan depremzedeler bize aç mısınız bir ihtiyacınız var mı diye soruyordu. Bu, o milletin büyüklüğünü gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki dayanışmanın kendisini etkilediğini ifade eden Ağaseyidi, "Deprem bölgesinde halkın musibet ve belalara karşı dayanıklı olduğunu gördük. Birbirlerine yardım ediyorlardı. Halk aynı zamanda arama kurtarma ekiplerine gönüllü olarak yardım ediyor ve çalışmalara katılıyordu." dedi.