İran'daki üst düzey askeri komutanlar: Direniş Cephesi ile misilleme koordinasyonu sağlıyoruz

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastına karşı verecekleri karşılığı değerlendirdiklerini söyledi.

İran'daki üst düzey askeri komutanlar: Direniş Cephesi ile misilleme koordinasyonu sağlıyoruz

Üç üst düzey İranlı askeri komutan, Hamas'ın Tahran'daki siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye'nin şehid edilmesinin ardından İşgalci İsrail'e karşı intikamın "kaçınılmaz" olduğunu söyledi ve Tahran'a yakın bağları olan silahlı gruplarla "koordinasyon" vurgusu yaptı.

Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri yaptığı açıklamada, Haniye'nin kanının intikamının nasıl alınacağına İran ve "direniş cephesinin" karar vereceğini belirterek, farklı önlemler alınması gerektiğini vurguladı ve "Siyonistlerin kesinlikle pişman olacağını" belirtti.

İran ajansları tarafından yayınlanan açıklamada, ordu komutanı Tümgeneral Abdurrahim Musavi'nin, "Siyonist rejimin yaptıklarının karşılığı olarak bir tokat yemesi gerektiği" sözlerine yer verildi.

Devrim Muhafızları komutanı Hüseyin Selami de "Siyonist rejime uygun bir yanıt verilecetir" dedi.

Bu arada Reuters, beş kaynağın "üst düzey İranlı yetkililerin, İşgalci İsrail'e olası bir yanıtı tartışmak üzere Perşembe günü Lübnan, Irak ve Yemen'den Tahran'ın bölgedeki müttefiklerinin temsilcileriyle bir araya geleceğini" söylediğini aktardı.

Bölge, Haniye'nin Çarşamba günü Tahran'da suikasta kurban gitmesi ve Salı günü İşgalci İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği saldırıda Lübnanlı Hizbullah grubundan üst düzey bir askeri komutanın şehid edilmesinin ardından İşgalci İsrail ile İran ve müttefikleri arasındaki çatışmayı genişletme riski taşıyor.

Şarkul Avsat Arabi