İran İslam Devrimi’nin 41. yıl dönümü kutlanıyor

İran İslam Devrimi'nin 41. yıl dönümü dolayısıyla yapılan kutlama programında konuşan Dışişleri Bakanı Zarif, “Halk, İran İslam Cumhuriyeti'nin temel gücüdür” dedi

İran İslam Devrimi’nin 41. yıl dönümü kutlanıyor

İran genelinde soğuk ve karlı havanın hakim olmasına raümen halk, geçtiğimiz yıllara kıyasla daha coşkulu bir biçimde sokaklara dökülerek İslam Devrimi'nin 41. zafer yıldönümünü attıkları sloganlarla kutladı.

6 bin yerli ve yabancı basın mensubunun izlediği zafer yürüyüşlerine katılanlar, attıkları sloganlarla ABD ve İsrail rejimine duydukları öfkeyi dile getirerek, bir kez daha İslam Devrimi Kurucu Lideri İmam Humeyni ve İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei'nin ülkülerine bağlılıklarını yineledi.

Yürüyüşte Süleymani’nin fotoğrafları taşındı

ABD Ordusu tarafından 3 Ocak günü Bağdat'ta suikaste uğrayan Kasım Süleymani'nin fotoğraflarının yer aldığı çok sayıda pankart yürüyüşe katılanlar tarafından taşındı.

“Sahip olduğumuz her şey halktandır”

Devrimin 41. yıldönümü dolayısıyla Tahran’da düzenlenen yürüyüşlere katılan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bizim sahip olduğumuz her şey halkımızdandır. Halk, İran İslam Cumhuriyeti'nin temel gücüdür” dedi.

İran halkının büyük bir öfkeyle Süleymani'nin cenaze törenine katıldığını hatırlatan Zarif şunları söyledi:

Düşmanlarımız 41 yıl boyunca yanlış yaparak hala İran halkını tanımamıştır. Onlar 41 yıldır İran İslam Cumhuriyeti'ne baskı yaparak halkı İslam Devrimi'nden uzaklaştırmaya çalışıyor. ABD'liler bundan ders almalıdır. Çünkü Şehit Korgeneral Süleymani için yapılan cenaze töreni, ABD'yi terörist ilan etmek için genel bir referandumdu.

Ajanslar