İran, ABD veya israil'in çatışmaları Kürdistan bölgesine taşımaları kabul edilemez

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dün Erbil'e düzenlenen saldırıyla ilgili konuşan Yapıcıoğlu, "İran'ın ABD ve israil ile husumet ve savaşı oradaki topraklara taşması doğru değildir, kabul edilemezdir" ifadelerini kullandı.

İran, ABD veya israil'in çatışmaları Kürdistan bölgesine taşımaları kabul edilemez

Önceki gece, İran İran Devrim muhafızları Ordusu tarafından Erbil'e düzenlenen füzeli saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erbil'e düzenlenen saldırıyla ilgilide konuşan Yapıcıoğlu, "İran'ın ABD ve israil ile husumet ve savaşın oradaki topraklara taşınması doğru değildir, kabul edilemezdir" ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, "İran tarafından yapılan açıklamalarda orada (Erbil)  Mossad'ın tesisin olduğu iddia edilmekte, bir kısım medyada bir şahsın evinin vurulduğu söylenmektedir. Kürdistan 24 Kanalı'nın stüdyoları da zarar gördü. Bu vesileyle geçmiş olsun diyorum. İran'ın ABD ve israil ile husumeti eskiye dayalı ve zaman zaman çatışmalar oldu. Ama dikkat ederseniz bu çatışmalar hep  toprakları dışında oldu. İran toprakları içerisinde ya da İşgal güçlerinin işgal ettiği topraklarda değil. Amerika Bağdat'ta İran'ın generalini hedef alabiliyor, Siyonist rejim Suriye'de İran askerlerini hedef alabiliyor. Ya da İran füzelerle Irak Merkezi hükümetin ya da Kürdistan bölgesinin kontrolü altındaki bölgelerde onları hedef alabiliyor." şeklinde konuştu. 

Kürdlerin çok katliamlar yaşadığını hatırlatan Yapıcıoğlu, "16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümü. Aradaki bu husumet ve savaşın oradaki topraklara taşınması doğru değildir, kabul edilemezdir. Amerika'nın Bağdat'ta ya da siyonist rejimin Suriye'de ya da başka yerde İran askerini vurması da aynı şekilde. Bu savaş Irak'ın ve Kürdistan bölgesinin savaşı değildir ve oraya taşımamaları gerekir." açıklamasında bulundu.

Önceki gece Erbil’de ABD Havva üssünün bulunduğu bölgeye yönelik gerçekleşen füzeli saldırıyı İran Devrim muhafızları ordusu üstlenmiş ve siyonist israil’in Kuzey Irak’taki stratejik merkezleri"nin hedef alındığını ileri sürmüştü.

Erbil yönetimi ise saldırılarının hedefinin "İsrail üsleri" olduğu iddialarının "temelsiz" olduğunu belirterek, "Erbil'de İsrail üsleri olduğu" iddialarını reddetmişti.