Irak’ta DEAŞ saldırısı: 6 polis öldü, bir polis kaçırıldı

Ninova Operasyonlar Komutanlığı’ndan Tuğgeneral Yunus Şerif, Musul'un 90 kilometre güneyinde DEAŞ üyeleri tarafından bu sabah, bir polis kontrol noktasına saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Irak’ta DEAŞ saldırısı: 6 polis öldü, bir polis kaçırıldı

Irak’ın Ninova Operasyonlar Komutanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, DEAŞ üyelerince Musul'da (Bağdat'ın 400 km kuzeyinde) düzenlenen iki ayrı saldırıda 6 polisin öldüğü, bir polis memurunun kaçırıldığı bildirildi.

Ninova Operasyonlar Komutanlığı’ndan Tuğgeneral Yunus Şerif, Musul'un 90 kilometre güneyinde DEAŞ üyeleri tarafından bu sabah, bir polis kontrol noktasına saldırı düzenlendiğini duyurdu. Şerif, saldırıda 4 polis memurunun öldüğünü, bir polis memurunun ise yaralandığını belirtti. Militanların kaçtıklarını aktaran Şerif, güvenlik güçlerinin militanlrı bulmak için geniş çaplı bir araştırma başlattığını da sözlerine ekledi.

DAEŞ üyelerinin bugün ayrıca Musul'un 60 kilometre güneydoğusunda bulunan Mahmur bölgesindeki bir polis kontrol noktasına da saldırdıklarını belirten Şerif, bu olayda da iki polis memurunun öldüğünü söyledi. Şerif, olayda militanlanrın Komiser Abdullah Said'i kaçırdıklarını aktardı.

Ninova’nın özellikle Suriye sınırı yakınlarındaki birçok bölgesi, DEAŞ’ın, Iraklı güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan saldırılarına tanık oluyor. DEAŞ’ın 2017 yılı sonunda askeri olarak yenilgiye uğratılmasına rağmen örgüt söz konusu bölgedeki eylemlerine devam ediyor.

Ajanslar