İngiltere'de gerçek vaka sayısı 10 bini bulabilir

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Avrupa'yı tamamen sardı. Virüsün yayılmasını kontrol altına alamayan İngiltere'de hükümetin baş bilim danışmanı, enfekte olmuş kişi sayısının gerçekte 5-10 bin arasında olabileceğini açıkladı.

İngiltere'de gerçek vaka sayısı 10 bini bulabilir

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson başkanlığında toplanan hükümetin acil durum komitesi (Cobra), 4 aşamalı mücadele planında ikinci aşamaya geçilmesine karar verdi.

Böylece ülkede "kontrol altında tutma" aşamasından, "virüsün yayılmasının geciktirilmesi" evresine geçildi. Başbakan Johnson, bugün itibarıyla en ufak belirti gösterenlerden en az 7 gün kendilerini tecrit etmelerini, bir aile üyesinde virüsün belirti göstermesi halinde ise diğer bireylerin de 14 gün boyunca evden çıkmamasını istedi.

Johnson, yurt dışına yapılan tüm okul gezilerinin iptal edilmesi ve ciddi sağlık sorunları bulunan 70 yaşın üzerindeki kişilerin yolculuk yapmaması gerektiğini vurgulayarak, şimdilik okulları kapatmayacaklarını ve büyük etkinlikleri iptal etmeyeceklerini ama bunun ileride değerlendirilebileceğini belirtti.

Gerçek sayı 5-10 bin arasında olabilir

Her ne kadar ülkede ölü sayısı 8, vaka sayısı da 590 olarak açıklansa da gerçek rakamların çok daha fazla olabileceği değerlendiriliyor.

Hükümetin Baş Bilim Danışmanı Patrick Vallance, şu anda İngiltere'de enfekte olmuş gerçek kişi sayısının 5-10 bin arasında olabileceğini bildirdi.

AA