İngiltere Kuveyt'te parasız kalan vatandaşlarına: Beyt El Zekat'tan yardım isteyin

İngiltere'nin Kuveyt’te bulunan büyükelçiliği parasız kalan vatandaşlarına ailenizden ya da Beyt El Zekat gibi hayır kurumlarından yardım isteyin açıklmasında bulundu.

İngiltere Kuveyt'te parasız kalan vatandaşlarına: Beyt El Zekat'tan yardım isteyin

Birleşik Krallık (BK) Kuveyt Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından vatandaşlarına verdiği “tavsiye” İngilizleri kızdırdı.

Elçilik, koronavirüs nedeniyle endişeli Britanyalı vatandaşların merak ettiklerine yanıt vermek için soru-cevap uygulaması yaptı.

Maddi durumları elvermediği için bu ülkeden çıkamayanlarla ilgili soru üzerine resmi hesaptan, “Kuveyt’te mahsur kaldıysanız ve yeterince paranız yoksa lütfen arkadaşlarınız/aileniz ya da Kuveyt’teki Beyt El Zekat ya da Salvation Army gibi yerel hayır kurumlarından yardım isteyin” yanıtı geldi.

Bu paylaşım üzerine bazı kişiler, BK’nın mevcut durumda vatandaşlarına maddi destek sağlaması gerektiğini söyledi.

Bir Twitter kullanıcısı, “Britanya vatandaşlarının yaşadığı bu büyük hayal kırıklığı için gerçekten üzgünüm” derken, bir diğeri “Böyle bir yanıt karşısında hakikaten şaşkına döndüm. Vatandaşlarına yardım etmek için elçiliğin kuralı nedir? Kuveyt yardım etmekten asla çekinmeyecek” dedi.

Ancak elçiliğin ilk paylaşımını bu kez “Elçiliğimiz Britanya vatandaşlarına maddi destek veremez ve yolculukları öncesinde seyahat sigortalarını yaptırmalarını her zaman tavsiye ediyoruz” sözleri takip etti.

Gelen tepkiler üzerine söz konusu paylaşım silinirken, BK’nın Kuveyt Büyükelçisi Michael Davenport da şahsi hesabından özür diledi.

Arab Times, Arab News