İmran Han: Köylerde patlayan bombalar nasıl teröristleri hedef alabilir?

CNN’e verdiği röportajda, Afganistan ve Cammu Keşmir konusunda önemli açıklamalarda bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han, ABD’nin sözde teröristleri hedef aldığını iddia ettiği saldırılarla ilgili de "Köylerde patlayan bombalar nasıl teröristleri hedefler?” diye sordu.

İmran Han: Köylerde patlayan bombalar nasıl teröristleri hedef alabilir?

Başbakan Han, CNN’e verdiği röportajda, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile çeşitli konular hakkında açıklamalar da bulundu.

ABD’nin insansız hava araçları ile düzenlediği saldırılarda katledilen sivillere değinen Han, ABD’nin kendi vatandaşlarına insansız hava aracı saldırılarının doğru yapıldığını ve teröristleri hedef aldığını söylediğini belirterek, "Köylerde patlayan bombalar nasıl teröristleri hedefler?" dedi.

ABD halkının bu şekilde patlayan bombaların yol açtığı gerçeklerden (katliamlardan) haberi olmadığını belirten Han, Washington yönetiminin sivil yerleşim yerlerine düzenlediği insansız hava aracı saldırılarına ilişkin politikasını gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti.

ABD TALİBANI TANIMAK ZORUNDA

Afganistan konusundaki görüşlerini de dile getiren Han, Taliban öncülüğünde Afganistan’da yeni kurulan hükümetin tanınmaması veya gönderilmeye çalışılması halinde bu durumun Afgan halkı için faydalı olup olmayacağını sorgulayarak, dünyanın Taliban’ın kurduğu yeni hükümete sırt dönmesinin ülkede kaosa yol açacağına dikkati çekti.

ABD’nin Taliban’ı er veya geç tanıması gerektiğini belirten Han, Afganistan’da bir şeylerin ilerlemesi adına şu an dünya için tek seçeneğin Taliban ile ilişki kurmak olduğunu vurgulayarak "Şu anda Taliban’a bir alternatif var mı? Hayır yok." dedi.

ABD’nin Afganistan Merkez Bankası’na ait rezervleri gasp etmesi konusuna da değinen Han, ülkedeki mevcut durum sebebiyle 40 milyon kişinin dar boğazda olduğuna işaret ederek, ABD halkının Taliban hükümetinden hoşlanmama ile son derece zor şartlarla karşı karşıya kalan Afganları birbirinden ayırt etmesi gerektiğini dile getirdi.

CAMMU KEŞMIR'DE YARGISIZ INFAZLAR VURGUSU

Han, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki duruma da değinerek, ülkesinin Pekin Büyükelçisi'nin bölgeye gittiğini ve rapor ettiklerinin Batı medyasında yer alanlardan çok farklı olduğunu söyleyerek, Cammu Keşmir’de son 35 yılda yaklaşık 100 bin Keşmirlinin katledildiğini, bu bölgede 800 bin Hint askeri olduğunu ve yargısız infazların yaşandığını kaydetti.