'İlçe kongrelerimiz de dahil olmak üzere toplu faaliyetlerin ertelenmesine karar verilmiştir'

Yeni tip Corona virüs (Covid-19) ile ilgili çağrılarda bulunan HÜDA PAR Sözcüsü Şehzade Demir, mart ve nisan aylarında yapacakları kongreleri de ikinci bir açıklamaya kadar ileri bir tarihe ertelediklerini söyledi.

'İlçe kongrelerimiz de dahil olmak üzere toplu faaliyetlerin ertelenmesine karar verilmiştir'

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, yeni tip Corona virüs ile ilgili önemli açıklamalarda ve çağrılarda bulundu.

Mart ve nisan aylarında yapılması planlanan ilçe kongrelerinin ve toplu faaliyetlerin ikinci bir duyuruya kadar ertelenmesine karar verdiklerini söyleyen Demir, "Üyelerimizle beraber bütün milletimize tedbirlere uyması çağrısında bulunuyor, yoğun temas ve kalabalık ortamlardan sakınmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Demir, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın düzeyine ulaştığı açıklanan yeni tip Corona virüs vakaları maalesef ülkemizde de görülmeye başlandı. Bilim Kurulu’nca açıklanan ve Sağlık Bakanlığınca uygulanan tedbirleri önemsiyor ve destekliyoruz. Parti olarak kendi teşkilat ve üyelerimizle beraber bütün milletimize tedbirlere uymaları çağrısında bulunuyor, yoğun temas ve kalabalık ortamlardan sakınmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

"İlçe kongrelerimiz de dahil olmak üzere toplu faaliyetlerin ertelenmesine karar verilmiştir"

GİK toplantısında ilçe kongrelerinin ertelenmesi kararı aldıklarını söyleyen Demir, "Bu kapsamda alınacak tedbirler ile ilgili olarak karar almak üzere Genel İdare Kurulumuz 14 Mart 2020 Cumartesi günü olağanüstü toplanmıştır. Bu toplantıda, Mart-Nisan aylarında yapılması planlanan ilçe kongrelerimiz de dahil olmak üzere toplu faaliyetler ve parti toplantılarının ikinci bir açıklamaya kadar ertelenmesine karar verilmiştir." ifadelerine yer verdi.

"Hükümet tarafından açıklanan tedbirler yerinde fakat eksik"

Hükümet tarafından açıklanan tedbirlerin yerinde ancak eksik olduğu değerlendirmesinde bulunan Demir, "Şu ana kadar açıklanan tedbirlere ek olarak bazı tedbirlerin alınmasına ihtiyaç vardır. Cezaevlerinde kapasitenin çok üzerinde bir yoğunluk bulunduğundan yakın ve yoğun temas kaçınılmazdır. Resmi verilere göre cezaevlerinde kapasitenin iki katı hükümlü ve tutuklu bulunmaktadır. Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin sağlığı ve can güvenliği devletin sorumluluğundadır. Corona virüs salgını nedeniyle cezaevlerinde bulunan yüksek risk grubundaki yaşlı ve hasta mahkûmlar ile ceza miktarına bakılmaksızın cezalarının yarısından fazlasını çekmiş olanların salgın tehlikesi geçinceye kadar adli kontrol tedbirleri uygulanarak evlerine gönderilmeleri salgın riskini azaltacağı gibi ailelerinin endişesini de giderecektir. Tutuklu olanların da uygun görülecek adli kontrol tedbirleri doğrultusunda tahliyelerine karar verilmelidir." dedi.

"Hükümet acilen başta İtalya olmak üzere Avrupa’daki vatandaşlarımıza da sahip çıkmalıdır"

Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlık yardımı alamadıklarını söyleyen Demir şöyle devam etti:

"Türkiye’nin Çin’de ve İran’da bulunan vatandaşlarını tahliye etmiş olması takdir toplamıştır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgının merkez üssünün taşındığını açıkladığı Avrupa’da bulunan vatandaşlarımızın sağlık yardımı alamadığı, tedavi edilme taleplerinin reddedildiğine dair partimize iletilen iddialar endişe vericidir. Hükümet, acilen başta İtalya olmak üzere Avrupa’daki vatandaşlarımıza sahip çıkmalıdır. Durumlarını takip ederek sağlık yardımı alabilmeleri ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için acilen girişimlerde bulunmalıdır.

İtalya’da yaşanan salgın karşısında İtalya Hükümeti’nin başka ülke vatandaşlarına uyguladığı ayrımcılık karşısında Dünya Sağlık Örgütü’nün harekete geçmesi çağrısında bulunuyoruz."

"Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyoruz"

Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı da tebrik eden Demir, "Salgın süresince kendi sağlıklarını riske ederek hastaların yardımına koşan sağlık personellerinin göstermiş olduğu fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir. Bu vesileyle bütün hastalara şifa dileklerimizle birlikte tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA