İhvan: Yeniden canlanan halk hareketini takdir ediyoruz

Mısır'daki İhvan, Sisi ve cunta rejime karşı ülke genelinde başlatılan protestolara ilişkin, "Yeniden canlanan halk hareketini takdir ediyor, her türlü kitlesel harekete tam desteği ilan ediyoruz." açıklamasında bulundu.

İhvan: Yeniden canlanan halk hareketini takdir ediyoruz

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Sisi ve cunta rejime karşı ülke genelinde başlatılan protestolara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İhvan olarak bugün yeniden canlanan halk hareketini takdir ettikleri belirtilen açıklamada, "Askeri rejimi devirmek ve Mısır devrimini geri getirmek için çalışan her türlü kitlesel harekete tam destek ve katılımımızı ilan ediyoruz." denildi.

Açıklamada, "Mısır'daki mücadele; askeri yönetim ile yolsuzluğa artık tahammül edemeyen insanlar arasındaki bir mücadeledir. Bu gerçeği açığa çıkarmak ve sivil bir hukuk sistemi inşa edebilmek için kitlesel ayaklanmaların milli ve tarafsız olmasını son derece önemsiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şu çağrıda bulunuldu:

Teşkilat, tüm Mısır halkına ve kuruluşlarına, mevcut halk hareketlerine katılım esnasında asıl amacından saptırılmaması için herhangi bir parti sloganı atılmamasına veya bayrakları taşımamasına dikkat edilmesi için çağrıda bulunuyor. Ülkedeki siyasi ve milli güçlere, bu halk hareketlerini herhangi siyasi bir politik alana çevirmemesi ve halkı, tek amacın 25 Ocak devriminde olduğu gibi askeri hükümeti devirmek olduğu yönünde örgütlemek için çağrıda bulunuyoruz.

Açıklamada, "Halkın zulme karşı bir uyarı kıvılcımı olan bu ayaklanması, sonucu ne olursa olsun, devrim yolunda önemli bir adımdır. Halkın bu denklemde kilit bir oyuncu olarak geri dönüşü, Sisi ve rejiminin baskısı altında tökezleyen devrimin geri dönüşü yolunda bir başlangıçtır." denildi.

Açıklamanın sonunda, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Mısır halkının taleplerini ve yönelimlerini her zaman destekleyeceğini, hakları ve özgürlükleri için yanında olmaya devam edeceğini, her zaman Ocak Devrimi'nin ilkelerine bağlı kalacağını ve acımasız askeri yönetime karşı mücadelesinde geri durmayacağını tekrar dile getiriyor." ifadelerine vurgu yapıldı.

İLKHA