IHO-EBRAR İstanbul'da çok sayıda aileye gıda kolisi ulaştırdı

Hayırseverden gelen ayni ve nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam eden IHO-EBRAR, İstanbul'da çok sayıda aileye gıda kolisi dağıttı.

IHO-EBRAR İstanbul'da çok sayıda aileye gıda kolisi ulaştırdı

Küçükçekmece ilçesinde daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan IHO-EBRAR, hayırseverler ile yardıma muhtaç olanlar arasında köprü görevi görerek ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Coronavirus sebebiyle mağduriyet yaşayanların sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesi adına çalışmalarını hızlandıran uluslararası yardım kuruluşu IHO-EBRAR, uzaktan eğitim gören birçok öğrenciye de tablet hediye etti.

Kış ayları sebebiyle kışlık giyim yardımında da bulunan IHO-EBRAR mont, bere, bot, kömür ve odun gibi temel ihtiyaçları muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyor.

Yaptıkları yardım çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan IHO-EBRAR Türkiye Koordinatörü Sabahattin Ugar, yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Ugar, "IHO-EBRAR olarak hayırseverlerin göndermiş oldukları yardımları İstanbul'da dağıtacağız inşallah. Gıda kolilerini hazırladık. Buradaki yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin hayırseverlere çok selamları var. IHO-EBRAR olarak kış ayları için bot, mont, bere, kömür ve odun yardımlarında bulunduk. Uzaktan eğitim gören öğrencilerimize tablet yardımında bulunduk. İnşallah yardımlarımız devam edecektir. Hayırseverlerden yardımlarının devamını bekliyoruz. Allah kendilerinden razı olsun." dedi.

"İhtiyaç sahibi insanlarımızın sayısı çok fazla"

Küçükçekmece ilçesinde tespit edilen muhacir ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan yardımlar ile ilgili konuşan IHO-EBRAR Küçükçekmece Temsilcisi Şevki Ağırman ise Coronavirüs nedeniyle sıkıntıya düşen ailelere bu tür yardımların moral verici olduğunu ifade etti.

"Öncelikle merkezi Hollanda'da bulunan IHO-EBRAR'a teşekkür ediyoruz. Bugün Küçükçekmece ilçesinde gıda dağıtım çalışmasını yapmaktayız. Daha öncede mont, bot olarak kışlık giyim çalışmaları da yaptık. Bugün yardım çalışmalarımız dahilinde gıdaya ağırlık verdik. Bölgemiz kırsal bir bölge. Bu tür yardımlara ihtiyaç var. Bu gibi yardımların devam etmesini diliyoruz. Hakikaten ihtiyaç sahibi insanlarımızın sayısı çok fazla. Özellikle Covid-19 döneminde halkımız bayağı sıkıntıya düştü. Bu tür yardımların çok etkisi oluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz ve yardımlarının devamını diliyoruz. Allah hayırseverlerden razı olsun inşallah." diye konuştu.

İLKHA