İdamla yargılanan Cemaat-i İslami lideri Hakk'a yürüdü

Bangladeş’in Cemaat-i İslami lideri Mevlana Abdus Subhan’a 86 yaşında kaldığı cezaevinde fenalaşınca kaldırıldığı Dakka Tıp Fakültesinde ruhunu Rabbine teslim ederek Hakk'a yürüdü.

İdamla yargılanan Cemaat-i İslami lideri Hakk'a yürüdü

Bangladeş mahkemesi, İslami hareketin öncülerinden Cemaat-i İslami Hareketinin liderini  Abdus Subhan'ı 1971 yılında savaç suçları işlediği bahanesiyle mahkum ettikten sonra ölüm cezasına çarptırmıştı. Muhalefet liderleri kararın adaletten yoksun ve siyasi muhaliflerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili olduğunu mahkeme sonrası kamuoyuna duyurmuşlardı.

Cezaevinin gerek kötü şartları ve yaşının ilerlemesinden dolayı sağlık sorunları yaşayan Mevlana Abdus Subhan düzenli tıbbi tedaviden yoksun bırakılarak aşama aşama ölüme yaklaştırıldı. 24 Ocak günü durumu ağırlaşan Es Subhan Dakka tıp fakültesi hastanesine kaldırıldı. Tedavisi ihmal edilen Es Subhan 13 Şubat Cuma günü ruhunu Rabbine teslim ederek Hakk'a yürdü.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ülkedeki muhaliflerini susturmak ve bastırmak için mahkemeleri kullanarak Cemaat-i İslami öncülerini yakalatmakta ve idam ettirmekte.

Bangladeş Cemaat-i İslami resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, “İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Bangladeş Cemaat-i İslami'den tutuklanan eski başkan yardımcısı ve eski milletvekili Mevlana Abdus Subhan hapishanede tedavi görürken saat 13.00'de vefat etti. Allah liderlerimizi şehit olarak kabul etsin.”

Ajanslar