Husilerin koalisyon güçlerine yönelik operasyon

Yemen'de, Arap Koalisyonu güçlerine yönelik operasyonlarını sürdüren Husiler, ülkenin batısındaki El-Maha kentine 6 Kasım'dan bu yana düzenledikleri eylemlerde 350'den fazla askerin öldüğü veya yaralandığını duyurdu.

Husilerin koalisyon güçlerine yönelik operasyon

Husilerin sözcüsü Yahya Seri, düzenlediği basın toplantısında, harekete bağlı güçlerin, Arap Koalisyonu'nun ülkenin batısındaki saldırılarına karşılık olarak hükümet güçleri ile söz konusu koalisyonun askeri kamplarını hedef aldığını söyledi.

6 Kasım'dan bu yana El-Maha kentine düzenlenen operasyonlarda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Sudan askerlerinin yanı sıra Yemen güçlerinden 350'den fazlasının öldüğünü veya yaralandığını belirten Seri, ölü ve yaralı sayısına ilişkin net rakam vermedi.

Seri saldırılarda 9 balistik füze ve 20'den fazla insansız hava aracı (İHA) kullanıldığını, 5 silah deposu ve bazı askeri araçlar ile patriot füze bataryalarının kullanılmaz hale getirildiğini ifade eden Husi sözcüsü, ülkenin batı sahili ve Hudeyde kentine yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

AA