HÜDA PAR’ın çağrısına binlerce kişi destek verdi: ‘Anneler Gazze İçin Yürüyor’

HÜDA PAR’ın çağrısıyla il teşkilatları öncülüğünde düzenlenen ‘Anneler Gazze İçin Yürüyor’ etkinliklerine Türkiye’nin birçok şehrinden binlerce kişi destek verdi. ‘Gazze’de katledilen anneler ve çocukları’ için toplanan anneler ve çocukları, Filistin direnişine selam gönderirken, terör rejiminin katliamlarını lanetledi.

HÜDA PAR’ın çağrısına binlerce kişi destek verdi: ‘Anneler Gazze İçin Yürüyor’

HÜDA PAR Kadın Kolları’nın çağrısıyla meydanlara inen binlerce kişi, başta Diyarbakır ve Batman olmak üzere birçok şehirde bir araya geldi, Gazze’de katledilen anneler ve çocukları için yürüdü.

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da toplanan binlerce kadın, Filistin'e destek sloganları atarak yürüyüş yaptı. Kadınlar, ellerindeki kanlı bebek maketleriyle yürüyüş yaptıktan sonra basın açıklaması yaptı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Habibe Günel okudu. "Tarih bir daha göstermiştir ki Batı’nın insan hakları adına ortaya koyduğu her şey çocuk masalı olmayacak kadar kirli ve iki yüzlüdür" dedi.

Programa katılanlardan Fatma Çetik, düşüncelerini gözyaşları içerisinde aktararak "Filistin'in durumu içler acısı. Bugün evde oturmamalıyız, meydanlarda olmalıyız. Şayet bugün evimizde oturabiliyor isek imanımızdan şüphe etmeliyiz. Susarsak yazıklar olsun. Allah o mazlumların hakkını bırakmasın, israili yerle bir etsin." dedi.

BATMAN - HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen binlerce anne, çocuklarıyla birlikte siyonist işgal rejiminin Gazze'deki bebek, çocuk ve kadın katliamlarını düzenlediği kitlesel yürüyüşle protesto etti.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren kadınlar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

MERSİN - HÜDA PAR Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı’da, katledilen çocuk ve bebekleri temsilen kefene sarılmış oyuncak bebeklerle yürüyüş yaptı. "Anneler Gazze İçin Yürüyor" temasıyla düzenlenen yürüyüş yapılan basın açıklaması ile son buldu.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Sema Karakaya, işgalcilerin yalnızca masum sivilleri, çocuk ve kadınları hedef alarak insanlık tarihinin en barbar, en cani katliamlarını gerçekleştirdiğini söyledi.

Karakaya, "Daha ne kadar bu sessizlik devam edecek? Daha kaç annenin bedeninin çocukları ile birlikte parçalanmasına seyirci kalacağız! Kaç çocuk annesine son kez bakıp onu cennete uğurlayacak! Gazzeli annelerin acısı biz Mersinli annelerin de acısıdır. Geride evladını emanet edecek kimseyi bulamayıp onu Allah'a emanet edip şehit olan annelerin emaneti bizlerin emanetidir. Bizler bu emanetlere sahip çıkıp çocuklarımızı Filistin davasıyla büyüteceğiz." dedi.

KONYA - Konya'nın Kılıçarslan şehir meydanında bir araya gelen binlerce kadın, Filistin'e destek sloganları atarak yürüyüş yaptı. Kayalıpark Meydanı'nda bulunan Gazze Destek Çadırı önüne gelen halk, burada basın açıklaması yaptı.

BURSA - HÜDA PAR Bursa Kadın Kollar öncülüğünde, toplanan Bursalı anneler, Filistin'e destek sloganları atarak, ellerindeki kanlı bebek maketleriyle yürüyüş yaptı.

HÜDA PAR Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Çiftçi burada yaptığı konuşmada, "Her gün çocuklarını bombalar altında şehit veren Gazzeli annelerimizin feryatları yürekleri dağlamaktadır. Henüz insanlığını kaybetmemiş tüm Dünya anneleri gibi biz Bursalı anneler de bu acıları yüreklerimizde derinden hissediyoruz ve bu vahşete lanet okuyoruz" dedi.

AĞRI - "Ağrılı Anneler Gazze İçin Yürüyor" temasıyla düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekildi. Bir araya gelen yüzlerce kadın, çocuklarıyla birlikte siyonist işgal rejiminin Gazze'deki bebek, çocuk ve kadın katliamlarını düzenlediği yürüyüş ve kitlesel basın açıklaması ile protesto etti. Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan, kadınlar, "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

SAKARYA – Sakaryada Adapazarı Orhan Camii önünde bir araya gelen Sakaryalı anneler, Filistin’e destek ve siyonist işgal rejimine lanet sloganları atarak Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar yürüyüş yapan anneler ellerinde “Akıttığın kanda boğulacaksın", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki” pankartları taşıdı.

MUŞ - HÜDA PAR öncülüğünde düzenlenen ve bazı STK'ların da desteklediği "Anneler Gazze İçin Yürüyor" etkinliği binlerce annenin katılımıyla gerçekleşti. Muş Kent Meydanı'nda toplanan binlerce kadın, Filistin'e destek sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Polat, Gazze'de yaşanan soykırım ve katliama dikkat çekti.

DİYARBAKIR/ERGANİ ve BİSMİL - Diyarbakır'ın Ergani ve Bismil ilçelerinde de gerçekleştirilen "Anneler Gazze İçin Yürüyor" etkinliklerine yüzlerce anne katıldı. HÜDA PAR Bismil Kadın Kolları Başkanlığı, siyonist işgalcilerin Gazze'de sivillere yönelik uyguladığı soykırımı telin etmek için düzenlediği basın açıklamasında, katledilen çocuk ve bebekleri temsilen kefene sarılmış ve kırmızıya boyanmış oyuncak bebeklerle yürüyüş yaptı.