HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla 40 yıllık husumet son buldu

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe yönetimi arabuluculuğuyla Şerefi ailesine mensup iki taraf arasında 40 yıldır yaşanan küskünlük son buldu.

HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla 40 yıllık husumet son buldu

Mardin Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe (Badina) köyünde 1982 yılında bir kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından 40 yılı aşkın bir husumet meydana gelmişti.

Trafik kazası üzerine başlayan husumet, HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı ve HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Yönetimi Uzlaşı Komisyonu’nun arabuluculuğuyla barışla sonuçlandı.

Barış merasimine HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik beraberindeki heyet ve alimler de katılım gösterdi.

Merasimde bir konuşma yapan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, barışta hayrın olduğunu, Yüce Allah'ın bu tür barışları sevdiğini belirterek taraflara duruşlarından dolayı teşekkürlerde bulundu.

Çevik, "Affedici taraf var. Resulullah Aleyhisselam’ın sünnetini yerine getirdikleri için teşekkür ediyoruz. Affedici tarafın haklarından vazgeçmiş olması bir erdemliliktir, fedakârlıktır. Bu anlamda biz de partimiz adına teşekkür ediyoruz. Bu tür barış olaylarının olması sevindiricidir. İsteğimiz, bu barış durumlarının artarak devam etmesidir." dedi.

İki ailenin barışıp uzlaşmasına vesile olan HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı Mahmut Kesen, uzun yıllardır süren küskünlük son bulduğu için Yüce Allah'a şükürlerde bulundu.

40 yılı aşkın süren husumetin yaşandığı o süreci aktaran Kesen, "Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe (Badina) köyünde yaşayan Şerefi ailesine mensup iki aile arasında 1982 yılında bir trafik kazası olmuştu. Yaşanan o kazanın nedeniyle olay büyüdü. Aile büyükleri ilk etapta araya girerek bir barış olmuştu ama maalesef tekrar aralarında kan davası meydana gelmişti. Kan davası nedeniyle 40 yılı aşkın bir husumet devam etti. Bu husumetin son bulması için iki tarafla da görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerin sonunda her iki aile de barış taraftarı oldular." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR olarak bir husumetin daha barışla sonuçlandığını belirten Kesen, "Araya girenler HÜDA PAR olunca kimse barış konusunda bir sorun çıkarmadı. Allah'a şükürler olsun barış gerçekleşti, çok memnunuz. Kardeşlik ve akrabalık göz önünde bulundurularak bütün husumetlerin son bulması temennisindeyiz. Biz HÜDA PAR olarak Allah'ın izniyle bu tür olayların olduğu yerlerde barış girişimlerinde olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Barış merasimi verilen yemekle son buldu. (İLKHA)