HÜDA PAR'dan Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere çağrı!

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan gündem değerlendirmesinde, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere çağrıda bulunularak, "Soykırım suçuna iştirak eden sözde çifte vatandaşların tespiti ve cezalandırılmaları, ifade vermeye gelmeyenlerin vatandaşlıktan çıkarılmasına dair hazırladığımız kanun teklifi, daha fazla geciktirilmeden Genel Kurul'da görüşülmeli ve bir an önce yasalaşıp yürürlüğe girmelidir." denildi.

HÜDA PAR'dan Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere çağrı!

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan gündem değerlendirmesinde soykırım suçuna iştirak eden sözde çifte vatandaşların tespiti ve cezalandırılmalarına dair kanun teklifi, siyonist terör rejiminin Ortadoğu planı, aileyi ve nüfusu koruma politikaları, emekli maaşları ve engellilerin yaşadığı mağduriyetlere dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Gündem değerlendirmesinde, Brezilya ve Şili'nin siyonistlere karşı attığı cesur adımlar örnek gösterilerek Türkiye'de de soykırım suçuna iştirak eden sözde çifte vatandaşların tespiti ve cezalandırılmaları, ifade vermeye gelmeyenlerin vatandaşlıktan çıkarılmasına dair hazırladıkları kanun teklifinin, daha fazla geciktirilmeden Genel Kurul'da görüşülmesi ve bir an önce yasalaşıp yürürlüğe girmesi çağrısında bulunuldu.

siyonist terör rejiminin Ortadoğu planına da dikkat çekilen gündem değerlendirmesinde, "Müslüman kamuoyu, terör rejimiyle ihanet iş birliği içindeki yöneticilerine karşı Gazze'yi gündemden düşürmemeli, terör rejimine karşı somut ve caydırıcı adımlar atılması için baskı yapmalıdır. Aksi takdirde siyonist terör rejimi, yeni ABD yönetiminden aldığı destekle bölgede işgal ve saldırılarının dozunu artıracaktır." ifadelerine yer verildi.

HÜDA PAR'ın gündem değerlendirmesinde; aile kurumuna zarar veren, gençleri gelişim dönemlerinde cinsel karmaşaya sürükleyip ahlaksızlık batağına saplayan LGBT örgütlerinin faaliyetlerinin suç sayılması, LGBT propagandasına ağır cezalar verilmesi, hastanelerde 18 yaş altına kadar düşen cinsiyet değiştirme ameliyatlarının yasaklanması istendi.

Emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve sosyal adaletin sağlanması için bir an önce düzenleme yapılması gerektiği hatırlatılan gündem değerlendirmesinde, adaletin her alanda sağlanmasının, toplumsal huzurun teminatı olduğu vurgulandı.

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan gündem değerlendirmesinde; engelli bireylerin haklarının korunması ve iyileştirilmesinin toplumsal adaletin sağlanması açısından son derece önemli olduğu belirtildi.

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan değerlendirmenin tamamı:

Brezilya ve Şili'nin siyonistlere karşı attığı cesur adımlar, Türkiye'ye örnek olmalıdır.

siyonist terör çetesinin Gazze'de tüm insani ve ahlaki değerleri çiğneyerek gerçekleştirdiği soykırım 467 günü geride bıraktı. siyonist terör rejimine karşı yalnızca söylemlerimizle değil, eylemlerimizle de tarafımızı belli etmek durumundayız. Bunun için de mutlaka somut ve caydırıcı adımlar atılmalıdır.

Şili'de 620 avukatın, Gazze'de gerçekleştirilen soykırıma iştirak ederek insanlığa karşı suç işleyen siyonist 'asker' hakkında dava açması ve ayrıca Brezilya'da da bir siyonist 'asker' hakkında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatılması, uluslararası hukuk çerçevesinde örnek alınması gereken kararlardır. Şili ve Brezilya'nın attığı bu cesur adımlar, Türkiye'ye de soykırım suçuna iştirak eden kişilere karşı sorumluluğunu hatırlatmaktadır.

Bu bağlamda, soykırım suçuna iştirak eden sözde çifte vatandaşların tespiti ve cezalandırılmaları, ifade vermeye gelmeyenlerin vatandaşlıktan çıkarılmasına dair hazırladığımız kanun teklifi, daha fazla geciktirilmeden Genel Kurul'da görüşülmeli ve bir an önce yasalaşıp yürürlüğe girmelidir. Türkiye'nin atacağı bu adım, hem ülkemizden giderek soykırım suçuna iştirak edenlerin cezasız kalmamasını temin edecek hem de soykırıma karşı olan diğer ülkeler için de benzer bir yolun takip edilmesine örnek teşkil edecektir.

Daha önce yaptığımız çağrıyı bir kez daha tekrarlıyoruz; Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere ve bütün milletvekillerine sesleniyoruz; geliniz, soykırım suçunun cezasız bırakılmayacağı hususunda ortak bir irade ile bu kanun teklifimizi bir an önce görüşüp yasalaşmasını sağlayalım.

siyonist terör rejimi Trump'ı bekliyor

siyonist terör rejimi, Gazze'de 16 aydan uzun süredir sürdürdüğü soykırıma, Lübnan ve Suriye'ye yönelik işgaline karşı başta İslam dünyası olmak üzere uluslararası toplumun sessizliğinden aldığı cesaretle, 'Ortadoğu' planlarını artık gizleme gereği bile duymamaktadır.

Terör rejimine ait resmi hesaplar, Bilad-ı Şam ülkeleri olarak tanımlanan Filistin, Ürdün, Lübnan ve Suriye topraklarını, terör rejiminin 'tarihi sınırları' içinde gösteren bir 'harita' paylaşmış hemen ardından Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı, soykırımcı rejimin sözde dışişleri bakanıyla gülerek poz vermiştir. Bugün Gazze'de terör rejiminin 'güvenli bölge' dediği alanlarda kadınlar ve çocuklar sığındıkları çadırlarda diri diri yakılmakta, insanlar yerden pirinç taneleri toplayarak, yerdeki çamurlu suları içerek hayatta kalmaya çalışmaktadır. İslam dünyası bu sessizliğinin bedelini terör rejiminin bölgeye yayılmasıyla ödeyecektir.

Gazze'de ateşkes anlaşması sürecini defalarca baltalayan terör rejimi, son müzakerelerde de aynı taktiği izlemektedir. Trump'ın, 'Ben göreve gelmeden rehineler serbest bırakılmazsa Ortadoğu'yu cehenneme çevireceğim' açıklaması, terör rejimine planlarını uygulamak için bir fırsat sunmaktadır. Bu nedenle yeni taleplerle süreç 20 Ocak'a kadar uzatılmaya çalışılmaktadır.

Müslüman kamuoyu, terör rejimiyle ihanet iş birliği içindeki yöneticilerine karşı Gazze'yi gündemden düşürmemeli, terör rejimine karşı somut ve caydırıcı adımlar atılması için baskı yapmalıdır. Aksi takdirde siyonist terör rejimi, yeni ABD yönetiminden aldığı destekle bölgede işgal ve saldırılarının dozunu artıracaktır.

Aileyi ve nüfusu koruma

Aile kurumuna gereken önemi vermeyen toplumlar, bunun bedelini gelecek nesillerini kaybederek ödemiştir. Neslin devamı, aile kurumunun korunması ile mümkündür.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, aileyi ve nüfusu korumak amacıyla kısa, orta ve uzun vadeli stratejileri hayata geçireceklerini açıkladı.

Söz konusu stratejiler arasında gençlere evlenebilmeleri için maddi destek sağlanması, çalışan annelerin iş şartlarının iyileştirilmesi ve maddi yardım yapılması gibi hedefler yer almaktadır. Tüm bunlarla birlikte, ev hanımları da desteklenmeli, çocukların bakım ve eğitimi konusunda maddi kaygıları giderilmelidir.  Ev hanımlarına, her çocuk başına 18 yaşına gelene kadar bağlanacak maaş nüfusun kendini yenileme eşiğine ulaşmasına vesile olacaktır. Ayrıca aile kurumuna zarar veren, gençleri gelişim dönemlerinde cinsel karmaşaya sürükleyip, ahlaksızlık batağına saplayan LGBT örgütlerinin faaliyetleri suç sayılmalı, LGBT propagandasına ağır cezalar verilmelidir. Hastanelerde 18 yaş altına kadar düşen 'cinsiyet değiştirme ameliyatları' yasaklanmalıdır.

Evlenmenin ve aile kurmanın önünde bir engel teşkil eden, boşanmaların başlıca sebepleri arasında yer alan, veba salgını misali neredeyse toplumun her alanına sirayet eden zina, yeniden suç kapsamına alınmalı, zinayı teşvik eden tüm yayın ve çalışmalar yasaklanmalıdır.

Televizyon dizilerinde aile olmayı ve çocuk sahibi olmayı özendiren yayınlar yapılmalı. Aile kurumunu aşağılayan, zinaya özendiren, ahlaksız ve sapkın içerikler ise yasaklanmalıdır. Bir kurumu korumanın en iyi yolu, o kurumu tehdit eden çalışmaları durdurmaktan geçmektedir.

Emeklilere adil bir ücret şart

2025 yılıyla birlikte işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılan artışlar, yıllık enflasyon oranının oldukça altında kalmıştır. Özellikle emekliler, maaşlarına yapılan zamlara rağmen geçim sıkıntısıyla baş edememektedirler. Yapılan yeni zamla birlikte yaklaşık 4 milyon emekli, 15 bin liranın altında, yani açlık sınırının bile yüzde 30 altında bir aylıkla hayatta kalmaya çalışacak. Bu durum, yalnızca ekonomik bir sorun değil, aynı zamanda büyük bir adalet sorunudur.

Emeklilerin büyük bir kısmını oluşturan EYT'liler, bu adaletsizliği derinden hisseden kesimi oluşturuyor. İslam, toplumun her ferdine adaletli bir yaklaşım sergilemeyi emreder. Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Kimseye, gücünden fazla yük yüklemeyin' hadisi, adaletin temel ilkesidir. Yıllarca hizmet etmiş olan emekliler, ne yazık ki emekliliklerinde hak ettikleri hayat standardına kavuşamamaktadır.

EYT mağdurlarına yönelik adaletsizlik ve düşük maaşlar göz önüne alındığında, emekli maaşlarında kapsamlı bir iyileştirme yapılması zorunludur. Bu, emeklilerimize rahat bir hayat sunmak toplumsal adaleti sağlamak için atılacak önemli bir adımdır.

HÜDA PAR olarak, emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve sosyal adaletin sağlanması için bir an önce düzenleme yapılması gerektiğini hatırlatıyoruz. Adaletin her alanda sağlanması, toplumsal huzurun teminatıdır.

Engellilere yaşatılan hak kayıpları

Son zamanlarda yapılan birtakım düzenlemelerle engellilerin yaşadığı hak kayıpları, toplumsal eşitlik ve adaletin önünde halen çok ciddi engellerin olduğunu göstermektedir. Söz konusu hak kayıplarının her biri, engelli bireylerin temel haklarından faydalanmalarını zorlaştırmakta, hayat kalitelerini doğrudan etkileyerek onları toplumdan izole etmektedir.

İlk olarak, gelir kriteri bahanesiyle bakıma muhtaç bireylerin zor durumda bırakılması, sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Bakım hizmetlerinin sunulması, engelli bireylerin onurlu bir hayat sürdürebilmeleri için kritik bir gerekliliktir.

Yeni düzenlemeler ile emeklilik, engelliler için erişilemez hale getirilmektedir. Bu durum, engelli bireylerin ekonomik güvencelerini zayıflatmakta ve hayatlarını daha da zorlaştırmaktadır.

KDV Kanunu değişiklikleri ile ithal protez, ortotik cihaz ve tekerlekli sandalyelere erişimin zorlaşması; yeni yönetmelikteki ehliyet kodlarıyla ortopedik ve işitme engellilerin ehliyetlerinin iptal edilmesi; hafif zihinsel engellilerin eğitim haklarının yok sayılması; SGK'nın engelli malzemeleri için fiyat güncellemesi yapmaması engelli bireylerin hayatını doğrudan etkileyen diğer önemli sorunlardır.

Son olarak, ÖTV Kanunu'ndaki değişiklikle, engellilerin ÖTV istisnasından yararlanabilmesi için yüzde 40 yerlilik şartının getirilmesi ve alınan araçlar için elde tutma süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılması, engellilerin araç ve ulaşım imkânlarına erişimini ciddi şekilde zorlaştırmaktadır.

Engelli bireylerin haklarının korunması ve iyileştirilmesi, toplumsal adaletin sağlanması açısından son derece önemlidir. Bu sorunların çözülmesi için devletin, engelli bireylerin ihtiyaçlarına duyarlı politikalar geliştirmesi ve toplumsal bilinç oluşturması gerekirken, yasal düzenlemelerle yeni engeller oluşturması üzüntü vericidir. (İLKHA)