HÜDA PAR'dan İngiltere'nin HAMAS kararına tepki

HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, "İngiltere, HAMAS’ı terörist ilan etmekle ikinci bir Balfour hatasını tekrar etmemelidir. Bu, siyonist rejimi yeni zulümlere teşvik etmektir." dedi.

HÜDA PAR'dan İngiltere'nin HAMAS kararına tepki

​Eşin, İngiltere’nin HAMAS’ı ‘terörist’ ilan etmeye hazırlamasını yazılı bir açıklamayla kınadı.

Filistin toprakları özelinde ve ümmet genelindeki işgal, katliam, sürgün ve acıların ana nedeninin siyonist işgal rejiminin varlığı olduğuna dikkat çeken Eşin, bu rejimin temellerini atan, kurulmasının önünü açan 2 Kasım 1917'de İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur Balfour'un yayınlamış olduğu Balfour Deklerasyonu olduğunu hatırlattı. Eşin, o günden beri sadece Filistin değil bütün ümmet coğrafyasının rahat yüzü görmediğini ifade etti.

Eşin, "İngiltere bunun hesabını vermemişken Filistin halkının topraklarını, Kudüs’ün izzet ve onurunu savunan direniş hareketi HAMAS’ı terörist ilan etmeye hazırlanıyor. Bu kabul edilemez." dedi.

Bütün dil ve sözlüklerde; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme ve tehdit yöntemlerinden biriyle amaçlarına ulaşmaya çalışan kişi ve yapıların "terörist" olarak tanımlandığını ifade eden Eşin, "Bu tanıma göre HAMAS mı yoksa Siyonist rejim mi teröristtir?  Her gün kadın ve çocuk öldüren, 7 yaşındaki çocukları dâhi gözaltına alan, toprakların sahibi olan sivil insanların evlerini yıkıp zorla el koyan, onlara her türlü katliam uygulayan Siyonist rejim mi yoksa mazlumların haklarını savunan, Filistin halkının bağırandan çıkıp kendi topraklarını, halkının hak ve hukukunu savunan HAMAS mı?" sorularını yöneltti.

Eşin, "Her vicdan sahibi insan Siyonist rejimin terörist tanımlamasına uyduğunu haykıracaktır. İngiltere, HAMAS’ı terörist ilan etmekle ikinci bir Balfour hatasını tekrar etmemelidir. HAMAS’ı terör listesine almak, Filistin halkına yapılan zulmü meşrulaştırmak, Siyonist rejimi yeni zulümlere teşvik etmektir. HÜDA PAR olarak Filistin halkının haklı davasını savunan HAMAS’ın yanında olduğumuzu belirtir, İngiltere’nin böyle bir adım atma çalışmalarını kınıyoruz." dedi.

İLKHA