HÜDA PAR'dan idamlarla gündeme gelen Mısır'daki cunta yönetimine sert tepki

Mısır'daki yeni idamlara ve hak ihlallerine sert tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Müslüman kamuoyuna darbeci yönetimin gerçekleştirdiği hak ihlallerine en yüksek perdeden tepki gösterme çağrısı yaptı.

HÜDA PAR'dan idamlarla gündeme gelen Mısır'daki cunta yönetimine sert tepki

Partisinin haftalık dış gündem değerlendirmesini kamuoyuna açıklayan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, darbeci yönetiminin güdümündeki kukla yargının bu gayrî hukuki kararını şiddetle kınadıklarının altını çizdi.

Müslüman kamuoyunun idamlara ve hak ihlallerine en yüksek perdeden tepki göstermesi gerektiğini kaydeden HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, aksi halde hak ihlallerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Mısır'da hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alındığına dikkat çeken Sağlam, "Mısır mahkemelerince idam kararı verilen 13 kişi daha idam edildi. Zalim Sisi yönetimi; delilsiz suçlamalarla tutukladıkları darbe karşıtlarını sözde yargı kararlarıyla katletmektedir. Darbeci yönetimin güdümündeki kukla yargının bu gayrî hukuki kararını şiddetle kınıyoruz.

İdam cezalarının yanı sıra cezaevlerinde gayrî insani şartlarda tutulan, işkence ve kötü muameleye maruz kalan 100 binden fazla tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır. Batılı güçlerin ve bazı bölge devletlerinin kukla yönetimleri tarafından finanse edilen 7 yıllık darbeci yönetim Mısır'ı ekonomik batağa sürüklemiş, hak ve özgürlükleri de ayaklar altına almıştır. Müslüman kamuoyu darbeci yönetimin gerçekleştirdiği hak ihlallerine en yüksek perdeden tepki göstermelidir. Aksi takdirde sırada bekleyen bu gayrî hukuki idam cezaları da infaz edilecek, katledilmeyenler ise cezaevlerinde kötü muamele sebebiyle yaşamını yitirecektir." ifadelerini kullandı.

İLKHA