HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Adil ve hakkaniyetli sistem inşa etmek istiyoruz

HÜDA PAR 5. Olağan Büyük Kongresinde konuşan Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, "Devlet idaresinin adalet ve hakkaniyete dayandırıldığı, anayasa ve kanunların toplumun inanç ve değerlerine aykırı olmadığı, yetki ve makam sahiplerinin hesap verebildiği, bir sistem inşa etmek istiyoruz." dedi.

HÜDA PAR, “Adil Sistem Hakça Paylaşım” sloganıyla 5. Olağan Büyük Kongresini gerçekleştiriyor.

Kongre dolayısıyla ülkenin değişik yerlerinden başkente gelen partililer, sabahın erken saatlerinden Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi'nin önünde toplandı.

Salonun çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatılırken, kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer ve davetliler, üst aramasından geçirildikten sonra salona girişlerine izin verildi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kongre önünde toplanan partilileri selamladıktan sonra salona giriş yaptı.

Yapıcıoğlu, salona girişinde önce Kongre Divanı'nı daha sonra sahneden partilileri ve delegeleri selamladı.

Kongre salonu; yeşil, sarı ve beyaz renklerden oluşan parti bayraklarıyla süslendi.

Salonda Kürtçe Türkçe "Önce İnsan Öncelik Adalet", "Pêşî Însan Pêşanî Edalet", "Adil Sistem Hakça Paylaşım", "Sîstema Adıl Parvekırına Bı Heqî", "İstikamet Üzerine Emin Adımlarla", Güçlü Aile, Ahlaklı Nesil, Temiz Toplum" ve "Da'wame Edalet, Bıratîye, Aşîtîye" yazılı afişler asılırken, ayrıca 6-8 Ekim şehitleri de unutulmadı. 6-8 Ekim 2014'te HDP/PKK’liler tarafından katledilen şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının da kongre salonunda asıldığı görüldü.

Kongre salonuna ayrıca Şeyh Said-i Palevî, Bediüzzaman Said-i Nursi, Mehmet Akif Ersoy ve Ali Şükrü Bey'in posterleri de asıldı.

Kongre, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, açılış ve yoklama ile devam etti.

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu, açılış konuşması yaptı

Kongrede HÜDA PAR  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, açılış konuşması gerçekleştirdi.

Kongrenin, partisine, millete ve ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Emiroğlu, insanlık tarihi boyunca ila-i kelimetullah uğruna can veren bütün şehitleri rahmet ve minnetle yad etti.

Emiroğlu,  özellikle Filistin’de ümmet adına canlarını siper eden kardeşlerini hayırla yad ettiklerini, destansı direnişlerini yürekten selamladıklarını vurguladı ve "Hür Dava'mızın bugünlere ulaşmasında emeği olan öncülerimizi de hürmetle selamlıyorum. Ahirete irtihal eden bütün azizlerimizin ruhları şad olsun." dedi.

Parti programında ortaya koydukları anlayış, ilke ve prensipler ışığında, sarsılmaz inanç ve kırılmaz iradeyle 12 yıldır siyaset sahnesinde halka hizmet ettiklerini vurgulayan Emiroğlu, siyaset anlayışlarının; öznesinin insan, temelinin adalet ve merkezinin de inanç olduğunu kaydetti.

Emiroğlu, "Siyasî serüvenimiz boyunca her daim Hakk'ın emrinde ve halkımızın hizmetinde olduk. Hakkı söyledik. Dik durduk. Günübirlik hesaplar peşinde koşmadan siyasetimizi dürüstçe yaptık, yapıyoruz." diye ekledi.

5. Olağan Büyük Kongreyle yeni bir sürece girmiş bulunduklarını ifade eden Emiroğlu, şöyle devam etti:

"İlk günkü heyecanla, istikametten şaşmadan 'Adil Sistem ve Hakça Paylaşım' için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Devlet idaresinin adalet ve hakkaniyete dayandırıldığı, anayasa ve kanunların toplumun inanç ve değerlerine aykırı olmadığı, yetki ve makam sahiplerinin hesap verebildiği, bir sistem inşa etmek istiyoruz. Nice bedeller ödeyerek bugünlere getirdiğimiz davamızı, bu büyük mirası geleceğe taşıyacağız inşallah. Hür Dava’mızın birer neferi olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.

Bu yolda yorulmak yok, usanmak yok… Bizim davamız ne pazara kadardır ne de mezara kadar… Bizim davamız mahşere, cennette kadar uzanan kutlu bir davadır.

Adalet ve hakkaniyet için el ele, omuz omuza vereceğiz ve geleceğimizi birlikte şekillendireceğiz. Birlikte hayal edeceğiz, birlikte başaracağız inşallah."

Emiroğlu, konuşmasının ardından, HÜDA PAR'da çeşitli görevlerde bulunurken vefat eden partilileri anarak onlar için hazırlanan bir sinevizyon izletti.

Kongrede, Divan Kurulu seçilerek sahnede yerini aldı. Divan Kuruluna Mehmet Karadağ, Rasim Saygın, Harun Vergili, Cevriye Uçar, Vildan Özcan seçildi. Seçilen Divan Kurulu, gündemi okuyup teklifleri aldı. Divan Kurulu üyelerinden HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ile HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Merkez İnsan Hakları ve Hukuk Birim Başkanı Kongre için gönderilen mesajları okudu.

Kongreye katılan siyasi parti temsilcileri

Kongreye AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Deva Partisi Milletvekili Hasan Karal, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Gelecek Partisi Milletvekili Alaattin Fırat, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı-Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Beşir Şimşek, İhvan-ı Müslimin Şura Üyesi Mithat Haddad, İhvan-ı Müslimin Sözcüsü Ali Hammad, Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme Heyeti Başkanı Dr. Muhammed Es-Sağir, Yekgırtuyê İslamiyê Kurdistan Siyasi Büro Üyesi Dr. Muhammed Hawdiyani, Bizutnawa Peyvendiyê İslamiyê Kurdistan Siyasi Büro Üyeleri Ahmet İbrahim Werti ve Muhammed Nuri Baziyani, Hak-Par'dan Hasan Şeşeoğulları, Pakistan Konsolos Yetkilisi Gazi Salim, İran Büyükelçiliğinden temsilciler, Fatih Akıncılar Onursal Başkanı Mehmet Şahin, Kudüs Tv Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin katıldı.

İLKHA