HÜDA PAR: Parti programımızın gündemde olmasından memnunuz

HÜDA PAR Sözcüsü Rudaw'a gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Parti programlarının çok güzel bir program olduğuna vurgu yapan Ramanlı, "Herkesin halkımız için ne istediğimizi bilmesini istiyoruz. Bu yüzden programımızın gündemde olmasından memnunuz" ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR: Parti programımızın gündemde olmasından memnunuz

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı’nın Rudaw’a yaptığı açıklamalarından öne çıkan bazı kısımlar şu şekilde:

“Mevcut sistem değişmedikçe Kürt sorunu çözülmez”

Türkiye’de var olan tüm sorunların şiddete ve silaha başvurulmadan çözüme kavuşturulması gerekiyor. AK Parti, Kürt sorunun olmadığını söylüyor ama biz bunu böyle görmüyoruz. Mevcut sistem değişmediği sürece Kürt meselesinin çözülemeyeceğini söylüyoruz. Kürtlerin de kendilerini diğer vatandaşlar gibi görmesi için Kürt kimliği ve Kürt dili gibi çözülmesi gereken pek çok konu var. Bir ittifak kurulduğunda da bunların rahatça dillendirilebilmesi gerekmektedir.

Millet İttifakı, HDP’yi yanına alarak seçimlerde başarılı olacağını öngöremiyor bu yüzden de bizim üzerimizde MHP’ye saldırıyorlar. Eğitim, devlet düzeni ve Kürtlerin hakları gibi konularda on yıl önce ne söylüyorsak şimdi de söylüyoruz, insanları ikna edene kadar da söylemeye devam edeceğiz. Bizim üzerimizden MHP’ye saldırılıyor ama MHP bugüne kadar nahoş bir söz söylemedi.

Temel olarak Erdoğan’ın seçilmesini ve meclise girmeyi istiyoruz. 2018 seçimlerinde de Erdoğan’ı destekledik çünkü onun diğer adaylardan daha iyi olduğunu düşündük.

“CHP’nin görüşlerini kabul etmiyoruz”

CHP’nin görüşlerini hem dini açıdan hem de Kürtlerin hakları açısından kabul etmiyoruz ve Millet İttifakı’nın adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Erdoğan’ın, Türkiye Cumhurbaşkanı olmak isteyen adaylar içerisinde bu millete en çok hizmet edecek kişi olduğuna kanaat ettik.

“Erdoğan, milletvekilliği seçimlerinde de birlikte hareket etmemizi teklif etti”

Erdoğan, onu desteklememizi ve milletvekilliği seçimlerinde de birlikte hareket etmemizi teklif ettikten sonra bugün bu konu hakkında konuşuluyor. Biz sandalye ve sayıdan söz etmiyoruz, mademki seçimlere birlikte giriyoruz ne yapalım ki milletvekillerimiz artsın diyoruz. Hem bizim hem de AK Parti’nin milletvekili sayısının nasıl artacağı konusunda tartışmalar yürütüyoruz. Bu konunun da önümüzde 3-4 gün içerisinde açıklığa kavuşacağını düşünüyoruz.

Kimsenin  devamı değiliz ve kimseyi de savunmuyoruz, kendimizi savunuyoruz. Partimizi 2018’de kurduk, o günden bugüne tüm yaptıklarımız ortada. Ne kimseyi destekliyoruz ne kimseyi takip ediyoruz ne de kimsenin savunuculuğunu yapıyoruz.

“Herkes kendi düşüncelerinde özgürdür”

Herkesin kendi düşünlerinde özgür olduğunu ve kimsenin kimseye kendi düşüncesini dayatamayacağını söylüyoruz. Herkes dini açıdan da özgür, inanlar olduğu gibi inanmayanlar da olabilir. İkna yoluna başvurulabilir ama zorbalık yapılmaz, kimsenin zorbalık yapmaya hakkı yok.”