HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kudüs'e sahip çıkmak insanın şerefini artırıyor

Gençlik Buluşmaları kapsamında Bursalı gençlerle açık hava etkinliğinde bir araya gelen HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Faruk Dinç, gençlerin artık uyandığını ve Gazze'den yükselecek nurun Batı'yı daha fazla aydınlatacağını söyledi.

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kudüs'e sahip çıkmak insanın şerefini artırıyor

HÜDA PAR Bursa Gençlik Kolları Başkanlığının, "Gençlik Buluşması" temasıyla düzenlediği etkinlikte gençlerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik Politikaları Başkanı Faruk Dinç, gündemdeki konulara ilişkin gençlere hitapta bulundu.

Osmangazi ilçesi Botanik Parkında düzenlenen etkinliğe gençler yoğun ilgi gösterdi. 

Programa HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç ile HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er katıldı.

Etkinlik, HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Söğüt'ün selamlama konuşmasıyla başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Faruk Dinç, gençlerin durumu, "7 Ekim Aksa Tufanı" operasyonundan sonra yaşananlar ve gündemdeki diğer konularla ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

"Bizim davamız seçimden seçime, sonuçtan sonuca bir dava değildir"

"Bir davada gençlik yoksa, herkes yaşlıysa aslında o dava da yaşlıdır" diyen Dinç, "Yaşı olan bir davanın da az çok ömrü tahmin ediliyor. Genç ve dinamik olan bir davanın geleceği vardır. Gençler olarak yapacak çok işimiz var. Çok insanlar bizi bekliyor. Çevrede olan bitenlere 'ne yapalım' dersek yapabilecek çok iş vardır. Diğer partiler gibi seçimler bitti, işlerimiz bitti diyemeyiz. Bizim işlerimiz seçimden seçimde değildir. Bizim davamız seçimden seçime, sonuçtan sonuca bir dava değildir. Seçimden seçime olan bir dava olsaydı, şu an parti olarak bizim de oylarımız artardı. Savunduğumuz değerler ayrı şeylerdir." dedi.

"Yeryüzündeki insanların kurtuluşu için mücadele ediyoruz"

Dinç, "Yaptığımız çalışmayla bin yıl sonra davamız güçlenecekse bizlerde onun üzerine işimizi, görevimizi ve sorumluluğumuzu yerine getiririz. Yeryüzündeki insanların kurtuluşu için mücadele ediyoruz. HÜDA PAR olarak diyoruz ki gençlik hayatın merkezinde olmalıdır. Gençlik eğer hayatın merkezinde olursa sorumluluklarını alır, ona göre yol haritasını belirler." şeklinde konuştu.

"Kudüs'e sahip çıkmak insanın şerefini artırıyor"

Kudüs davasından konu açılınca HÜDA PAR olarak her zaman destek çıktıklarını ifade eden Dinç, "Kudüs'ün öneminden bahsetmeyeceğim, zaten Allah ondan bahsetmiştir. Kudüs, Müslümanların akidesidir, bunu savunmaya da devam edeceğiz. 7 Ekim 'Aksa Tufanı' olduktan sonra artık yeni bir dünya düzeni gerekiyor. Öyle bir değişiklik oldu. Kudüs'e sahip çıkmak insanın şerefini artırıyor. Kudüs'e, Filistin'e, Gazze'ye, o mazlumlara kim sırtını dönerse Allah onları dünyada da rezil edecek, ahirete de rezil edecektir. Gazze'de vahşetin her türlüsü yapıldı. Bize uluslararası hukuktan bahsedenler, insan haklarından bahsedenler, kadın haklarından ve çocuk haklarından bahsedenler… BM'nin güvenlik konseyi, onların genel kurulu var, bazı kararlar alıyor, (sözüm ona) bir yerde bir zulüm olunca oraya otorite ortaya koyuyor ve engelliyor… Ama bir avuç Gazelli Müslüman herkesin gözü önünde katlediliyor, yakılıyor, bombalanıyor ama hiç kimse bu konuda bir şey söylemiyor. Herkes görecek ki 7 Ekim'den sonra yeni bir dünya düzeni gelecektir. ABD üniversitelerinde okuyan gençlerin ayaklanışı boşuna değildir. Çünkü onların da aklı var, kitap okuyorlar, hukuk okuyorlar, insan haklarını, çocuk haklarını okuyorlar. Bir de bakıyorlar ki, 'aslında küresel güçler bugüne kadar bizi süslü kelimelerle kandırmışlar' diyorlar ve sorguluyorlar. Göreceğiz ki Gazze'den bir nur yükselecek belki Batıyı buradan daha çok aydınlatacaktır." diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından gençler sordu, Milletvekili Dinç, soruları cevapladı. Etkinlik, yapılan ikramlarla son buldu. (İLKHA)