HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Adana'daki saldırı sadece HÜDA PAR'a değil tüm siyasi kurumlara bir saldırıdır

Mersin İl Müftülüğünü ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, kendisine iletilen taziye temennilerine, "Bu sadece HÜDA PAR'a bir saldırı değildir, tüm siyasi kurumlara bir saldırıdır." dedi.

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Adana'daki saldırı sadece HÜDA PAR'a değil tüm siyasi kurumlara bir saldırıdır

Mersin temaslarına devam eden Dinç, Mersin İl Müftülüğüne ve Büyükşehir Belediyesine ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak İl Müftülüğü‘nü ziyaret eden Dinç, babası vefat eden İl Müftüsü Aydın Yılman'a baş sağlığı diledi.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Yılman, HÜDA PAR adına İl Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Sacit Pişgin için taziye temennilerini Dinç'e iletti.

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir’in ve İl Sekreteri Sacit Pişgin'in namaz esnasında saldırıya uğradığını belirten Dinç, Demir'in secdeye giderken Şehit Sacit'in "Allah" demesi üzerine olayı fark ettiğini söyledi.

Saldırgan hakkındaki son durumu soran Müftü Yılman'a cevap veren Dinç, saldırganın deli rolü yapmaya çalıştığını ama bu durumun inandırıcı olmadığını kaydetti.

"Bu sadece HÜDA PAR'a bir saldırı değildir, tüm siyasi kurumlara bir saldırıdır"

Dinç,  sözlerini şöyle tamamladı: "Biz şuna inanıyoruz: 'Bu bir plandır. Onu gönderenler, orada onu öldürtmeye teşebbüs etmişler. Yani gitsin orada onu öldürsünler de bunun üzerine yaygara koparıp belki iktidara kadar bazı manipülasyonlar yapacaklardı. Ama Allah fırsat vermedi. Daha doğrusu Allah fırsat vermesin ama bir kardeşimiz şehit oldu. Gencecik bir kardeşimiz daha 32 yaşında, ismi de Sacit, ismi gibi secdede ancak bu şekilde olabilirdi. İsmi ile müsemma. Bu sadece HÜDA PAR'a bir saldırı değildir, tastamam olarak, bir bütün olarak tüm siyasi kurumlara bir saldırıdır."

Daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'le bir araya gelen Dinç, sahada kendisi hakkında olumlu tepkiler olduğunu söyleyerek tebrik etti.

Meclis ile ilgili konuşan Dinç, "Hangi siyasi partiden olursa olsun, siyasi partiler hizmet için yarışmalıdır. Memlekete hizmetle ilgili çalışmaları kim yapıyorsa takdir ederiz. Şunu da belirtmek isterim; Peygamber Efendimiz (Aleyhisselatu Vesselam): 'En hayırlı insan, insanlara faydalı olandır.' İnsanlara faydası varsa insanlar memnunsa güzel bir şey." ifadelerini kullandı.

"Siyasi partiler arasındaki görüşmeyi çok önemsiyoruz"

Hiç kimsenin bir diğerini ötekileştirmemesi gerektiğini vurgulayan Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç kimse kimseye hakaret etmesin, gerçekten bu ülkenin buna ihtiyacı var. Yani insanlar artık yoruldu. Birbirine hakaret etmekten, bir birine öfkeyle bağırmaktan… Bu yönüyle biz daha çok herkesin birbiriyle görüşebildiği özellikle siyasi partiler arasındaki görüşmeyi çok önemsiyoruz. Bazıları diyor ki: 'Biz hiçbir şekilde HÜDA PAR'la görüşmeyiz.' Ama bizim kapımız açık. Kim gelirse, bizim kapımız herkese açık.  Biri kapımızı çaldığı zaman da kapının arkasına kendimizi saklamayız." diye konuştu.

​"Tarsus'ta yapılan gösteriler yanlış"

Tarsus İlçe Belediyesi tarafından halka açık ve mahallelerde sergilenen, İslam inancına ve toplumun örfüne aykırı içerikli tiyatro sergilenmesini doğru bulmadıklarını ve kendilerine çokça şikâyet ulaştığını belirten Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gösteridir, tiyatro yapmaktır, halkı eğlendirmektir biz de önemsiyoruz, olması gerekir. Vatandaşın eğlenmeye hakkı var.  Orada yapılan gösteriler doğru değil. Şöyle doğru değil: 'Ben onların burada anlatılmasını dahi doğru bulmuyorum. Şakayla beraber anlatılmaya çalışılıyor. Mayın tarlasının olduğu yerde gezmek doğru değildir. Ben siyaseten bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Farklı şeyler de yapılabilirdi. Bu halkı eğlendirmek için illa müstehcenlik konusuna girmeye, çarşaf, sarık, cübbe giydirmeye, bu şekilde aşağılamaya çalışma… Orada çocuklar ve aileler var.  Sosyolojik ve psikolojik olarak bunu düşünmek lazım. Çocukların yanında o tür şeylerin sahnelenmesi ki benim edebim anlatmaya müsaade etmiyor. Bu tür şeyler toplumumuzun örf ve adetlerine de uygun değil."

Mersin temaslarına Vali Ali Hamza Pehlivan ziyaretiyle devam eden Dinç'in, basına kapalı gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık bir saat sürdü. (İLKHA)