HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik: Mescid-i Aksa hür oluncaya kadar elimizden geleni yapacağız

Peygamber Sevdalıları tarafından Filistin'de yaşanan katliam ve soykırımları lanetlemek ve Filistin'dekilere destek amacıyla Mardin'de düzenlenen "Aksa Tufanı'na Destek Mitingi"nde İLKHA mikrofonlarına konuşan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, Filistin'e maddi ve manevi her türlü desteği savaş bitse dahi vereceklerini ifade etti.

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik: Mescid-i Aksa hür oluncaya kadar elimizden geleni yapacağız

Mardin 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen ve binlerce kişinin katılım sağladığı mitingte Filistin ve direniş için çokça slogan atıldı ve tekbirler getirildi.

Programda konuşmacı olarak HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir ve HAMAS yetkililerinden Ebu Suheyb Fehed yer alırken Özlem Ajans sanatçıları da ilahi ve ezgileriyle mitingde boy gösterdiler.

Çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın gerçekleştiği mitinge, bölge kanaat önderleri, siyasiler, STK temsilcileri de katılım sağladı.

Programa katılım sağlayan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, İLKHA mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

"Alışmayacağız, alıştırmayacağız "

Filistin ve Gazze'de yaşanan katliamlara alışılmaması için tüm teşkilatlarıyla sahada olduklarını ve insanları bilgilendirdiklerini ifade eden Çevik, "Meydanda da gördüğünüz gibi bütün Mardin'liler Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e, Gazze'ye desteklerini götermek için meydanları hıncahınç doldurmuşlar. Bizler HÜDA PAR olarak bütün teşkilatlarımızla Peygamber Sevdalıları'nın düzenlemiş olduğu bu güzel etkinliğe elhamdülillah her türlü desteğimizi verdik. Allah'ın izniyle Mardin burada Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e, Gazze'ye desteğini en yüksek sesle göstermeye başladı. Meydanda da dinlediğimiz gibi Allah'ın izniyle Aksa Tufanı başarıya ulaşacak ve bizler bu meselenin normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Alışmayacağız, alıştırmayacağız. Tabi bu ilk de değil son da olmayacak. Hatta bu katil siyonist israilin saldırıları bitse bile Mescid-i Aksa hür oluncaya kadar elimizden geleni yapacağız. Bugün meydanlardayız, Allah'ın izniyle boykotla olsun, maddi destekle olsun Mescid-i Aksa'ya her türlü desteğimizi sunma amacıyla sürekli sahalarda, meydanlarda olacak ve sürekli kardeşlerimizi bu konuda bilgilendireceğiz." dedi.

"israil bu saldırılarıyla aslında Müslümanlara zarar vermesi gerekirken tam tersi biz Müslümanları büyük bir uykudan ve gafletten uyandırdı"

Sözlerine devam eden Çevik son olarak şunları söyledi:

"Sizin aracılığınızla bu güzel etkinliğe destek veren bütün Mardinli siyasi parti teşkilatlarımıza, bütün STK teşkilatlarımıza, bütün sendikalarımıza, kanaat önderlerimize, halkımıza buradan teşekkürü de bir borç biliyorum. Biliyoruz ki Mescid-i Aksa inşallah ümmeti birleştiren ana harçtır. Aslında israil bu saldırılarıyla Müslümanlara zarar vermesi gerekirken tam tersi biz Müslümanları büyük bir uykudan ve gafletten uyandırdı, bizim aslında genel bir işgal altında olduğumuzun farkına varmamızı sağladılar. Allah'ın izniyle bizler uyandık. Mescid-i Aksa, Kudüs, Gazze ve İslam'ın bütün kutsalları özgür oluncaya kadar durmayacağız, meydanlarda olacağız, maddi-manevi elimizden gelen siyasi, sosyal, iktisadi, ekonomik her türlü desteğimizi Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e ve Gazze'ye sunarak inşallah bu uğurdaki çaba ve gayretimizi sürdüreceğiz." (İLKHA)