HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Anahtar parti olarak emperyalist tuzakları boşa çıkaracağız

HÜDA PAR 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için kararını verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceklerini belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, milletvekili seçimlerine Ak Parti listelerinden gireceklerini ilan etti. Doğruhaber Gazetesine açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR dengeyi bozdu. Ümidim ve inancımız odur ki sonuçları tayin edecek bir tavır ortaya koyduk. Anahtar parti olarak emperyalist tuzakları boşa çıkaracağız” diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Anahtar parti olarak emperyalist tuzakları boşa çıkaracağız

14 Mayıs seçimlerine 49 gün kaldı. Gündem, partilerin ittifak birliktelikleri ve devam eden görüşmeleriyle sürüyor. Altılı masa bileşenlerinin bir yıllık gizli toplantıları sonrası zoraki çıkarabildikleri adayının sürpriz bir isim olmaması ve tüm masa bileşenlerinin ittifakıyla değil de zorlanmalarıyla kabul ettikleri anlaşılan Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı adeta pamuk ipliğine bağlı yürüyor.

Cumhur ittifakı ve HÜDA PAR’da ise bir sakinlik ve dinginlik mevcut. Deprem ve sel felaketleri dolayısıyla gönüller mahzun bir şekilde hem gerek deprem bölgesindeki çalışmalar ve gerekse de depremzedelerin yaralarını sarmanın telaşı içerisindeler.

Sadece fırtınalar koparılan kısım, HÜDA PAR’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı almasına yönelik oldu. Yalan ve iftiraların adeta bir merkezden yönlendirildiği saldırılar, günlerce Tv kanallarında ve sosyal mecralarda sürdü. Kimler mi vardı saldıranlar arasında? Kimler yoktu ki?

Kendi aralarında anlaşamayan ancak hakkı ayakta tutma mücadelesi veren bir yapı gördüklerinde kırmızı görmüş boğa gibi birleşerek saldıran tarafta; CHP’den HDP/PKK’ye, DEVA’dan İyi Partiye, Kemalistlerden kafatasçı ırkçı parti yöneticilerine, Kandil’den Dhkp-c’ye tüm sol fraksiyonlar vardı. Kaosseverler, ağız birliği etmişçesine kirli bir algı oluşturmaya çalıştılar.

Ama ne yaptılarsa hakkın üstünü örtmeye güçleri yetmedi. Allah’ın yardımıyla tüm yalan ve iftiralarıyla kalakaldılar.

Yalan ve iftiralar üzerinden hareket eden tüm bileşenlere karşı, çıktığı tv kanallarında partisinin ilkelerini anlatan, dünya görüşlerini ve halka ne vaad ettiklerini tek tek ifade etme fırsatı bulan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, HÜDA PAR hakkında oluşturulmak istenen tüm kirli algıları tersyüz edecek açıklamaları, kamuoyunun teveccühüne mazhar oldu.

Tabi günlerdir HÜDA PAR Cumhur İttifakında yer alacak mı almayacak mı sorularının cevabını Genel Başkan Yapıcıoğlu, dün İstanbul Eresin Hotel’de basın açıklamasıyla duyurdu.

HÜR KADROLAR MECLİSE…

Yapıcıoğlu, partisinin divan başkanlığınca aldıkları kararla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı almakla birlikte milletvekili seçimlerine ise Ak Parti listelerinden girme kararı aldıklarını duyurdu basına. Bu seçimde birinci önceliklerinin Sayın Erdoğan’ın bir dönem daha seçilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, ikinci önceliklerinin ise destek verdikleri ittifakın mecliste çoğunluğu sağlayacak oranı yakalamasını hedeflediklerini dile getirdi. Bunları sağladıktan sonra üçüncü önceliklerinin de partileri HÜDA PAR’ın mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmesi için mücadele vereceklerini söyledi. Bu, açıkça bir fedakarlıktır. Kendi önceliklerini sona bırakıp memleketin selametini önceleyen bir bakışa tüm Türkiye’nin ihtiyacı var. Hür kadroları meclis sıralarında yoğunluklu olarak görürüz inşallah.

HÜDA PAR GENEL BAŞKANI ZEKERİYA YAPICIOĞLU DOĞRUHABER'E KONUŞTU…

-Öncelikle aldığınız karar hayırlı olsun.

-Gerek milletvekili gerekse de ilkeler üzerine nasıl bir ittifak üzere anlaştınız?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Rabbim hepimizi hayra yönlendirsin, yönlendiğimizi hayırlı kılsın. Daha seçimlere bir yıldan fazla bir zaman varken ittifaklar sorulduğunda; ittifakların siyasetin tabiatında olduğunu, özellikle Başkanlık Sisteminde partilerin ittifaklara adeta mecbur bırakıldığını çokça söyledim. Ancak buna rağmen ne pahasına olursa olsun mutlaka bir ittifak içerisinde yer almak şeklinde bir düşüncemizin olmadığını, kendimiz kalarak bir ittifak içerisinde yer alma imkânı olursa bunu değerlendireceğimizi söylüyordum. Ocak ayı başında Sayın Erdoğan ile bir görüşmemiz olmuştu. O tarihten sonra genel başkan yardımcıları düzeyinde görüşmeler devam etti. Meseleye ilkesel olarak baktık. İttifak gerçekleşirse herkes kendisi kalacak. Bu bir iltihak veya aynılaşma değil. Her partinin kendine has bir kimliği, bir duruşu, bir programı vardır. İttifak içerisindeki partiler kendi hükmi şahsiyetlerini muhafaza edeceklerdir. Bunun dışında memleket meselelerinde milletin menfaatini önceleyerek birlikte hareket etme konusunda mutabık kaldık. Milletvekilli konusunda da azami fayda nasıl sağlanır konusuna yoğunlaştık. Yani partilerin ayrı ayrı faydasından önce bu ittifakın herkese azami faydası nasıl olur, toplam milletvekili sayısı nasıl artırılabilir konusunda arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Yeni seçim kanunu nedeniyle logomuzla seçimlere katılmanın istediğimiz sonucu vermeyeceği anlaşıldığı için listelerden seçimlere katılma kararı aldık. Yani 4 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan parlamento seçimlerinde AK Parti listelerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız. Listeler de az önce söylediğim azami fayda prensibine göre oluşturulacak inşaallah.

“İSLAMİ KİMLİĞİMİZDEN DOLAYI SÜREKLİ OLARAK BİZİMLE UĞRAŞANLAR PUSUDA BEKLEMEKTEYDİ”

-Tüm partiler birbirleriyle ittifak içerisine girebilirken ve bu durum hiçbir sorun oluşturmazken ancak sizin Cumhurnaşkanı Erdoğan’a desteğinizi açıklar açıklamaz partinizin saldırıların hedefi olmasının sebebi nedir?

Muhalefet cephesi uzun bir süredir seçimin kesin galibi olduklarını iddialı bir şekilde dile getiriyordu. Fakat aslında kendileri de durumun böyle olmadığını görüyordu. Seçim kritikti ve CHP üstelik bu sistemde ilk defa kendisini iktidara bu kadar yakın hissediyordu. Onlara göre iktidar gidiciydi ve hiç kimse batan gemiye binmezdi. Biz HÜDA PAR olarak desteğimizi açıklayınca dengeler bozuldu. Hesaplar alt üst oldu. Bu nedenle saldırılar başladı. Zaten İslami kimliğimizden dolayı sürekli olarak bizimle uğraşanlar da pusuda beklemekteydi, onlar da kaldıkları yerden devam etmeye başladılar. Siyaset sahasında varlığımızdan ve büyümemizden rahatsız olanlar da koroya katıldılar. Her birinin sebebi farklıdır ama ortak bir hedefe birlikte yükleniyorlar. İnşaallah umduklarını bulamayacaklar.

“ANAHTAR PARTİ OLARAK EMPERYALİST TUZAKLARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ”

-HÜDA PAR’ın nasıl bir sonuç alacağını ve Cumhur İttifakı’na nasıl bir etki edeceğini düşünüyorsunuz?

HÜDA PAR dengeyi bozdu. Ümidim ve inancımız odur ki sonuçları tayin edecek bir tavır ortaya koyduk. Anahtar parti olarak emperyalist tuzakları boşa çıkaracağız. Dikkat ederseniz hükümet ne pahasına olursa olsun gitmeli ve kesin olarak gidecek diyenler şimdi HÜDA PAR ile ittifak Erdoğan’a kaybettirecek diye koro halinde konuşmaya başladılar. Madem kaybettiriyoruz, bu kişilerin sevinmesi ve bizi alkışlaması gerekmez mi? Bunlar Erdoğan’ın iyiliğini istiyorlar da onun için mi uyarıyorlar? Kimin ne yaptığını ve niyetinin ne olduğunu aslında görmek isteyenler görüyor?

BİR OY BİLE BOŞA GİTMEMELİ

-14 Mayıs seçimleri için halka mesajınız nedir?

Öncelikle üye ve gönüllülerimizin seçmen kayıtlarını kontrol etmelerini eğer seçmen kütüklerinde bir problem varsa düzelttirmelerini ve mutlaka oylarını kullanmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bir oy bile boşa gitmemeli. Milletimiz suni gündemlere takılmayacak ve cambaza bak oyunlarını görerek aklıselim ile hareket edecektir. Kritik bir tarih sürecinden geçiyoruz. Eğer ABD başta olmak üzere batılı emperyal güçler, düşmanca tavırlarını saklama ihtiyacı bile hissetmeyen diğer irili ufaklı dış mihraklar, Kandil ve Pensilvanya hep bir ağızdan bir tarafın lehine diğerinin aleyhine konuşuyorsa aslında mesele açıklığa kavuşmuştur. Allah zalimlere fırsat vermesin, onlarla işbirliği yapanları da uyandırsın ve kendine getirsin.