HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Pakistan Büyükelçisi Qazi’ye ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi’yi, elçilik binasında ziyaret etti.

Ziyarette, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na Genel Sekreter Şehzade Demir ile Genel Başkan Yardımcısı Halef Yılmaz eşlik etti.

Genel Başkan ve heyetini, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi karşıladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, ziyaretinde Pakistan Büyükelçiliği Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra, Büyükelçi Qazi ile makamında görüştü.

Görüşmede, Afganistan’daki gelişmeler ile Hindistan işgali altındaki Keşmir'in durumu hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Burada yaptığı konuşmada Yapıcıoğlu, Pakistan Büyükelçiliğinde kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledi. Yapıcıoğlu, büyükelçilik çalışanlarına başarılar diledi.

"İslam ülkeleri arasında ilişkiler mutlaka daha iyi seviyelere çıkmalıdır"

Sevgi ve muhabbetin karşılıklı olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR olarak siyaset arenasına çıktığımız günden beri dış politikaya dair istikrarlı bir şekilde söylemimiz şudur; özellikle İslam ülkeleri arasında ilişkiler mutlaka daha iyi seviyelere çıkmalıdır. İslam ülkeleri mutlaka kendi aralarında sadece manevi dostluk değil hem ticari ilişkilerini hem siyasi ilişkililerini daha da sıklaştırmalıdırlar." dedi.

"Dünyanın D8'e ihtiyacı var"

D8 projesinin bu anlamda çok güzel bir proje olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "Bugün daha da güçlenerek devam etmesi konusunda bizim kanaatimiz odur ki dünyanın da D8'e ihtiyacı var. Çünkü şu anki dünyanın geldiği durum tek kutuplu bir pozisyondayken iki kutuplu bir duruma gelmesi maalesef dünyaya mutluluk ve huzur getirmedi. Belki İslam’ı tarif edecek en güzel kelime olan adalet, şu anda insanlığın en fazla ihtiyaç hissettiği şeydir. Bu anlamda Pakistan İslam Cumhuriyeti, Türkiye ve D8’in diğer ülkeleri bu işe öncülük edebilirler. İnşallah o günleri yakın zamanda görmeyi temenni ediyoruz. Önce kendi iç sorunlarını çözmüş, aralarındaki ilişkileri sıklaştırmış, kendi değerleri üzerinde yükselip dünyaya adaleti yayan bir topluluk haline geliriz diye temenni ediyorum." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, "Adaleti tesis etme noktasında İslam ülkeleri gerçekten bir öncü olabilirlerse ben inanıyorum ki sadece İslam ülkeleri değil belki mahrumiyet yaşayan belki haksızlık yaşayan dünyanın diğer mazlum halkları da kurtuluşu burada göreceklerdir diye inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Pakistan ve Türkiye iyi bir şekilde iş birliği yapmalıdır ki başka ülkelere bağımlı olmayalım"

Büyükelçi Qazi ise şöyle konuştu:

Bize karşı olan düşmanlarımızı biliyoruz. Burada bazı batılı güçleri kastediyorum. Pakistan ve Türkiye gibi birbirini çok seven kardeş ülkeler birbirleriyle iyi bir şekilde iş birliği yapmalıdır ki başka ülkelere bağımlı olmayalım.
Ziyaret, karşılıklı iyi dilek temennileriyle sona erdi.

İLKHA