HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ne teşekkür

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman’da İran İslam Cumhuriyeti ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin açtığı çadır kentleri ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran ve Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ne teşekkür

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun depremden etkilenen bölgelere ziyareti devam ediyor. Yapıcıoğlu, Adıyaman’da üçüncü kez depremzedelerle bir araya geldi.

Depremin ilk anlarından itibaren birçok İslam ülkesi; arama-kurtarma ve sağlık ekipleriyle, yardım kuruluşlarıyla, çadır kent ve sahra hastaneleriyle, güzel bir dayanışma ve kardeşlik örneği gösterdi.

İran İslam Cumhuriyeti ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Kahramanmaraş merkezli depremden sonra yardıma ilk koşanlardan oldu.

Yapıcıoğlu, Barzani Yardım Vakfı tarafından kurulan çadır kenti ve İran İslam Cumhuriyeti'nin depremzedeler için sahra hastanesi olarak kurduğu ve daha sonra çadır kente dönüştürülen merkezdeki depremzedeleri ziyaret etti. Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Yapıcıoğlu, ayrıca depremzede çocuklarla ilgilendi, onlarla sohbet etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, çadır kentteki yetkililerden yapılan hizmetler hakkında bilgi aldı, hizmetlerinden dolayı da teşekkür etti.

Yapıcıoğlu, İran İslam Cumhuriyeti ve Irak Bölgesel Yönetimi'ne Teşekkür

Yapıcıoğlu, zor günde depremzedeleri yalnız bırakmayan, güzel bir dayanışma ve kardeşlik örneği sergileyen Irak Kürdistan Bölgesi ve İran halklarına ve yönetimlerine teşekkür etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu gerçekleştirdiği ziyaretler sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, “Depremin ilk gününden itibaren dışarıdan da çok sayıda yardım geldi, Türkiye'ye. Sahra hastaneleri kuruldu, çadır kentler kuruldu, arama kurtarma ekipleri geldi. Onlara da bir kez daha bu vesile ile buradan teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu kapsamda daha önce İran'ın ve Irak Kürdistan Bölgesi'nin yapmış olduğu yardımlar vardı, onların kurmuş olduğu çadır kentler vardı, sahra hastaneleri vardı, arama kurtarma ekipleri göndermişlerdi. Bugün iki ayrı çadır kenti ziyaret ettik. Birisini İran kurmuştu, oradaki vatandaşlarımızın hallerini sorduk” dedi.

Barzani Yardım Vakfı'nın Adıyaman’da öncekilere ilaveten 200 çadır daha kurduğunu ve yer gösterilirse ayrıca başka çadırlar da kurabileceklerini belirten Yapıcıoğlu, “Barzani Yardım Vakfı'nın kurduğu çadır kentler vardı. Yeni 200 çadır kurma işlemi tamamlanmış, ellerinde halen çadır olduğunu, eğer uygun bir yer gösterilirse biraz daha çadır kurma kapasitelerinin olduğunu belirtiler.” ifadelerini kullandı.