HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Müslümanlara açıktan düşmanlık yapan medya kuruluşlarına gitmeyiz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Rehber TV’de REHBER’de GÜNDEM programında soruları yanıtladı. Yapacıoğlu, her medya grubunun davetine gitmediklerini belirterek, "Müslümanlara açıktan düşmanlık yapan medya kuruluşlarına gitmeyiz." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Müslümanlara açıktan düşmanlık yapan medya kuruluşlarına gitmeyiz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yanıtlarından satır başları şöyle:

HÜDA PAR CUMHUR İTTİFAKININ BİR PARÇASI MI?

Doğrudan doğruya AK Parti ile görüştük. İttifakın diğer bileşenleri ile ittifak konusunda herhangi bir görüşmemiz olmadı. Millet ittifakında 6 parti bir araya geldi ve bütün toplantılarını hep birlikte yaptılar. Biri hariç. Cumhur ittifakı tarafında ise ittifakın bütün bileşenleri ile AK Parti bire bir görüştü. Yani AK Parti Cumhur İttifakının lokomotifi pozisyonunda. Fakat totalde bu bir ittifak. Bizim görüşmemiz her ne kadar AK Parti ile olsa da teknik olarak bir ittifak var ve ittifak protokolünde bulunan dört partinin imzası var. O dört partinin listelerinin bir tanesinden seçime giren HÜDA PAR... Dolayısıyla doğrudan doğruya ittifak protokolünde imzası olmasa da aslında ittifakın bir parçası haline geliyor.

MİLLETVEKİLİ OLMA DURUMUNDA BAŞKANLIKTAN İSTİFANIZ GEREKİR Mİ?

Genel Merkez yöneticisi herhangi bir kardeşimizin görevinden istifa etmesi gerekmiyor. Ama şöyle bir kaide var. Herhangi bir parti listesinden olduğu gibi kendi partisinin listesinden bile milletvekili adayı olacak olan il\ilçe başkanlarının görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Genel Merkez yöneticilerinin böyle bir zorunluluğu yok.

HÜDA PAR HER MEDYA KURULUŞUNUN DAVETİNE İCABET EDER Mİ? 

Biz her medya grubunun davetine gitmeyiz. Bizim inancımıza, İslam’a ve Müslümanlara açıktan düşmanlık yapan kişilerin koltuklarında oturup sorularına cevap vermeyiz. Niyeti iyi olanların eleştirileri başımız üstüne. Bu konudaki tavrımız nettir. Her yere gitmeyiz.