HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu gençlerle bir araya geldi

Ankara'da gençlerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gençlerin en büyük ve önemli sorunlarından birinin evliliğin önündeki engeller olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu gençlerle bir araya geldi

Üniversiteli gençlere seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gençlerin sorun sıkıntılarını dinledi.

Yapıcıoğlu, gençlere kendilerini yetiştirmelerini, projeler geliştirmelerini, çalışmalarını, üretmelerini ve kariyer yapmalarını tavsiye etti.

Gençlerin sorunlarından birinin evlilik olduğunu belirten Yapıcıoğlu, parti programlarında konuya geniş yer verildiğini ve evlenemeyen gençler için devletin bir fon oluşturması gerektiğini söyledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen programda Yapıcıoğlu, gençlerin sorularını yanıtladı.

Yapıcıoğlu, "Pek çok kişi gençlere 'iş, aş' diyor, biz bir şey daha söylüyoruz; gençlere iş, aş ve eş. Gerçekten yani bu ciddi bir yaramızdır. Mutlaka bunu temin etmek gerekir. Maalesef Türkiye’de sürekli istikrarlı bir şekilde evlilik yaşı ileriye doğru gidiyor, yukarılara tırmanıyor. Yani gittikçe gençlerimiz geç yaşlarda evleniyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi belki en önemlisi ekonomik sıkıntılardır. Bir de iş olmayınca genç endişe ediyor ama ben gençlere şunu söyleyeyim; ‘nikâhta keramet vardır’ diyorlar ya korkmayın cesur olun. Siz evlenirseniz kendi rızkınızı tek değil eşinizin rızkını da kendi yuvanıza taşımış olursunuz.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu gençlerle bir araya geldi
"Evlilik gençlerin en önemli sorunlarından bir tanesidir"

Evlilikle ilgili parti programlarındaki hususlara da değinen Yapıcıoğlu, “Parti programımızda yazdığımız hususlardan bir tanesi şudur; mevcut miras hukukuna göre geride mirasçı bırakmayan birisi vefat ettiğinde onun mirası devlete, hazineye kalıyor. Şimdi biz diyoruz ki; geride mirasçısı olmadığı için kalan mirasını bir fonda biriktirin. Onunla evlenemeyen geçleri evlendirelim. Gençlerin evlendirilmesi için evliliğin kolaylaştırılması lazım. Evet, gençlere iş aş ve eş; onlar zamanı geldiğinde bir yuva kurma hakkına ve neslini devam ettirmek hakkına sahiptir. Bu hem genç için hem de toplum için bir ihtiyaçtır. Mutlaka olması gereken bir şeydir. İnşallah HÜDA PAR’ın iktidarında evliliğin çok kolaylaştığını göreceksiniz. Sadece bu da değil. Elbette bu bizim gençlerin sorunlarından bir tanesidir." ifadelerini kullandı.   

"hudapar.org adresinden parti programını okursanız orada memleketin pek çok meselesine özet bir şekilde değinilmiştir." diyen Yapıcıoğlu, parti programlarında çözüm önerileri de sunduklarını belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu gençlerle bir araya geldi
"Sadece kendi gücünüz yetmez, güç toplamanız gerekir"

Parti ile ilgili yapılması gereken çalışmalar hakkında da gençlere bilgi veren Yapıcıoğlu, “Ben şuna inanıyorum. Belli bir yaşın üzerindeki insanların fikirleri genellikle kalıplaşmıştır. Onların kolay kolay değiştiremezsiniz fakat gençler hem gelişmeye hem de işte yenilenmeye çok müsaittirler, onların fıtratları kirlenmemiştir. Bu anlamda belki bizim en çok gençlere yönelmemiz lazım. O yüzden bize dair öğrendikleri gerçekleri, hakikatleri, güzellikleri gençlerin birbirine aktarması gerekir. O yüzden eğer HÜDA PAR’ın projelerini beğeniyorsanız ve HÜDA PAR’ın fikirlerini memleketin idaresinde etkili olmasını istiyorsanız güç vermeniz gerekir. Sadece kendi gücünüz yetmez güç toplamanız gerekir. Allah kolaylık versin, Allah gücünüzü arttırsın, Allah gayretinizi arttırsın, Allah sizi de bizi de hak için adalet için, millet için hizmet eden ve bu yolla Allah’ın rızasına ulaşan insanlardan eylesin inşallah.” dedi.

İLKHA