HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Afganistan ve Pakistan’ı etkileyen deprem için mesaj yayımladı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün merkezi Afganistan’ın Hindukuş bölgesi olan 6,5 büyüklüğünde deprem nedeniyle Afganistan ve Pakistan’da hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Yapıcıoğlu, “Kardeş Afganistan ve Pakistan halklarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Afganistan ve Pakistan’ı etkileyen deprem için mesaj yayımladı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajda, Afganistan ve Pakistan halklarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Can kayıplarına neden olan şiddetli deprem sonrası açıklama yapan Yapıcıoğlu, “Afganistan’da Pakistan sınırı yakınında meydana gelen ve her iki ülkede can kayıplarına neden olan depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.  Kardeş Afganistan ve Pakistan halklarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dün Afganistan'ın Hindukuş Dağları bölgesinde meydana gelen 6,5 büyüklüğünde deprem, başta Pakistan olmak üzere çevre ülkelerde de etkili oldu.

Şimdiye kadar Afganistan’da 3, Pakistan’da ise 9 kişinin hayatını kaybettiği depremde onlarca kişide yaralandı.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) tarafından yapılan açıklamada, depremin yaklaşık 188 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.